Avi Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Czołem ;) Ponieważ niedawno na rynku pojawił się pierwszy wtryskowy model tego samolotu, nie zaszkodzi więc zaprezentować tutaj co nieco zdjęć, zważywszy, że o te ostatnie raczej trudno. Poniższe fotki otrzymałem od serbskiego historyka lotnictwa i modelarza Borisa Ciglića, za co bardzo serdecznie dziękuję. Dornier Do-17K, był używany podczas II Wojny Światowej głównie przez Jugoslovensko Kraljevsko Ratno Vazduhoplovstvo (Jugosłowiańskie Królewskie Siły Powietrzne), a produkcja w/w odbywała się w Kraljevie w zakładach Drazavna Fabrika Aviona. Mam nadzieję, że fotki się przydadzą, pomimo, ze niektóre z nich nie są najwyższej jakości (no ale cóż, Serbowie z Do-17K mają taki sam problem jak my z Łosiem, jesli chodzi o materiał ikonograficzny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Cały problem w modelu RS Model że pomieszali oni wersje samolotu. Dali skrzydła od późniejszego Do 17 M/P z klapami od Do 17 E/F i w miarę poprawny kadłub. Nie da się z tego modelu zrobić poprawnego Do 17 K. W niczym nie umniejsza to atrakcyjności zdjęć. Kilka widzę po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 No i jeszcze trzy zupełnie unikalne fotografie. Przedstawiają one jedynego PARTYZANCKIEGO Dorniera, oraz Do 17K w barwach chorwackich. To najprawdopodobniej jedyne znane zdjęcie chorwackiego Do-17K ciąg dalszy niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi