Cypis Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września Wątek o nowościach i zapowiedziach modeli z firmy SS-Model , firma drukuje modele w 3D , pancerki w 1/72 i 1/144 mają już ponad 500 modeli. Obecna nowość Leopard 2A4M Can 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 12 Września Autor Share Napisano 12 Września w skali 1/35 będzie wydany model chińskiego zestawu plot typu ZSD63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Września Autor Share Napisano 13 Września Kolejna nowość w 1/72 chiński czołg Typ 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września SSMODEL drukuje we wszystkich skalach, choć nie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Września Autor Share Napisano 13 Września (edytowane) 50 minut temu, Andzin napisał: SSMODEL drukuje we wszystkich skalach, choć nie wszystko tam masz rację , ale uznałem , że w skali 1/72 to można pokazać , bo takim modele w 1/35 to chyba nikt się nie zainteresuje. A takie 1/72 to jakby nasze FtF. Edytowane 13 Września przez Cypis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września Oprócz skali 1/144, 1/200, 1/350 a nawet 1/700 robią też 1/16, ale co najważniejsze, mają wiele modeli w 1/48, którą też się chyba interesujesz. Dzięki nim mam już modele, których z plastiku trudno się spodziewać w dającej się przewidzieć przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Września Autor Share Napisano 13 Września 14 minut temu, Andzin napisał: ale co najważniejsze, mają wiele modeli w 1/48, masz rację gdyby nie Blitz z Francji , EMP3D i F&A Miniatures z Polski , to wybór w skali 1/48 jest bardzo mizerny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Osobiście uważam, że dawanie pieniędzy panom z SSModel to błąd. Nie opracowują sami modeli, tylko biorą gotowe pliki, w tym z gier komputerowych, co najwyżej lekko przerobione. Każdy czołg trzeba obejrzeć po pięc razy z każdej strony przed zakupem. Wystarczy porównać ich jarzmo typu 62 z rzeczywistością, już zostawiając to że powinno siedzieć w worku. Z EMP3D niestety też obowiązuje zasada drastycznie ograniczonego zaufania jeżeli idzie o całe modele. Dla przykładu ich A7V w 1/72, gdzie poza mglistym podobieństwem ogólnego kształtu to ja nie wiem co się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Nie ma i nie będzie idealnych modeli.Akurat brezent można dorobić to nie problem.Problem w tym jak mocno chcemy go upodobnić do orginału i jakie mamy umiejętności .A producenci będą zawsze iść na łatwiznę. Nawet ci co mocno detalują swoje modele.Kończe Kingtigera z Flyhawk 1:72, mocno zdetalowany że musiałem sobie rynienkę wykonać do montażu kół jezdnych bo nic nie pasowało aby być prosto. No i koło napinające , może źle je skleiłem a może cały mechanizm tego koła jest skopany bo żeby gąska była prosto to albo oś wypada z koła bo za krótka.Albo mechanizm wypada z otworów w kadłubie bo też za krótkie. Sorry za offtop , gdziemożna te modele można zamówić pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 14 Września Share Napisano 14 Września Mają konto na Aliexpressie i Ebay'u. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Października Autor Share Napisano 20 Października WZ-132-1 Light Tank w 1/72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi