3ntranc3 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Witam serdecznie w pierwszym poście na forum. Mam do zaprezentowania w sumie drugi model po prawie 10-letniej przerwie ( z czego pierwszy leży w pudełku zapodkładowany i czeka na kolor bazowy ) , pierwszy "brudzony" i zrobiony bardziej na poważnie niż za dzieciaka Model to M18 Hellcat od Tamiya, skala 1:35 z dołożonymi niektórymi blaszkami eduarda oraz metalową lufą Mastera. Malowany podkładem Mr Surfacer i farbkami Tamiya. Brudzenie to specyfiki głównie ammo i AK. Zapraszam do komentowania i krytyki, chętnie usłyszę co mogę zrobić lepiej / inaczej. To co wiem to że figurka nie wyszła jakoś cudownie i będę próbował poprawiać, też przyjmę rady co i jak Pozdro, Konrad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Witamy na Forum. Jak na osobę która nie miała przez 10 lat styczności z modelarstwem to całkiem dobrze ten model ci wyszedł. Czy te dwa zdjęcia dzieli jakiś okres czasu , lub coś jeszcze poprawiałeś w między czasie ? Na górnej fotce 18-tlka wygląda na bardziej zabrudzoną i kolor pojazdu wchodzi w zieleń niż na tej poniżej , chyba to wina zdjęć? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3ntranc3 Napisano 21 Września Autor Share Napisano 21 Września (edytowane) Cześć ! Możliwe że to wina zdjęć - robione telefonem dziś rano, aparatu nie mam lepszego. W rzeczywistości kolor jest bliższy temu ciemniejszemu Pozdro, Konrad Edytowane 21 Września przez 3ntranc3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września 5 minut temu, 3ntranc3 napisał: Cześć ! Możliwe że to wina zdjęć - robione telefonem dziś rano, aparatu nie mam lepszego. W rzeczywistości kolor jest bliższy temu ciemniejszemu Pozdro, Konrad Nie jestem expertem w temacie kolorów US Army w II w.ś. ale kolor/odcień na dolnej fotce wydaje mi się być bardziej zbliżony , poniżej wrzuciłem ci 2 filmiki z M18. M18 HELLCAT U.S. tank destroyer - FULL BUILD of Tamiya 35376, 1/35 scale + GIVEAWAY YouTube Painting & Weathering Tamiya's New M18 Hellcat Tank Destroyer! - YouTube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3ntranc3 Napisano 21 Września Autor Share Napisano 21 Września (edytowane) Malowałem farbą Olive Drab z palety Tamiya (XF-62) - na czarny podkład Mr Surfacer, i ten kolor dolny jest mniej więcej tak jak napisałem tym rzeczywistym na modelu - górna fotka jest trochę prześwietlona - nauczka do robienia zdjęć na przyszłość W przyszły weekend możliwe że będę miał lepsze warunki do robienia zdjęć - i najpewniej lepszy sprzęt, to postaram się zrobić bardziej adekwatne zdjęcia jeszcze Edytowane 21 Września przez 3ntranc3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Fajny, mi się podoba. Winetka, może droga zamiast lustra robiła by ciekawszy efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3ntranc3 Napisano 21 Września Autor Share Napisano 21 Września Taki jest plan - może na Bytom 2026 się wyrobię, ale na razie trochę nie czuję się na siłach jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi