Super Moderator jawkers Napisano 7 Listopada Super Moderator Share Napisano 7 Listopada Dobry wieczór. Po ukończeniu popiersia smoka postanowiłem nauczyć się malować "ludzką skórę". Wiecie wklęśnięcia, wypukłości, cienie, rozjaśnienia itp. No i oczywiście chciałem to wszystko pomalować pędzlami, bez użycie aerografu. Trochę mnie to przerażało, ale chcąc się nauczyć, trzeba ćwiczyć. Chciałem coś niewielkiego, ale z większą ilością odkrytego ciała i też bez przesady umięśnionego. Myślałem o popiersiu kobiety, ponieważ wydaje mi się, że ton kobiecej skóry jest trudniejszy do pomalowania niż mężczyzny. Ale co ja tam wiem, to będzie pierwsze popiersie kobiety które pomaluję. Wybór padł na Wonder Woman. Model wydrukowałem Popiersie pomalowałem czarnym podkładem. Naniosłem od góry pod kątem kolor szary, by wiedzieć gdzie mam cieniować a gdzie rozjaśniać. Postanowiłem, że zacznę od pomalowania gorsetu. Na rękach ma jakieś metalowe ochraniacze. Łącznie po kilkunastu godzinach osiągnąłem taki efekt Może troszkę jaśniejsze zdjęcie Oczywiście równo z ciałem malowałem też ręce. Na żywo według mnie wygląda to super. A boję się, żeby nie przekroczyć granicy, po której efekt się popsuje. Są cienie i rozjaśnienia a efekt jest delikatny jak kobieca skóra, nie ostry. Zamówiłem lakiery bezbarwne i malutki okrągły pędzel z naturalnego włosia, żeby pomalować jej oczy, brwi i usta. Ale to dopiero po zabezpieczeniu modelu bezbarwnym połyskiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Hmm.. po tych kilkunastu godzinach pracy osiągnąłeś efekt, jaki pozostałby poza moimi możliwościami po kilkudziesięciu, jestem tego pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi