szprotka Napisano Niedziela o 12:33 Share Napisano Niedziela o 12:33 (edytowane) Witam, Czy ktoś z was miał do czynienia z tymi modelami? Spitfire, Mustang i Bf109 z wyprasek ICM 1:48 z dodatkiem kalek MC. Intersuje mnie zwłaszcza jakość tych kalek. Znam wieloletnią obiegową opinię ale interesuje mnie opinia o tych konkretnych Pozdrawiam Edytowane Niedziela o 12:34 przez szprotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Niedziela o 19:03 Share Napisano Niedziela o 19:03 Akurat dziś nakładałem kalki na Spitfire MkIX w malowaniu samolotów cyrku Skalskiego (zestaw D-170 jeśli dobrze pamiętam). Kalki delikatne, łatwo się łamią. Nawet kilka godzin po nałożeniu potrafią się rozrywać przy pociągnięciu pędzla nasączonego płynem zmiękczającym. Z drugiej strony jak się rozerwie to jednak łatwo ułożyć z powrotem w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szprotka Napisano Niedziela o 19:19 Autor Share Napisano Niedziela o 19:19 (edytowane) D170 to zestaw 1:72 a F170 to zestaw 1:48 z tego co widzę. Czy mógłbys sprecyzować? A jak wypadaja wypraski ICM? .............ale za to widzę po inboxach, że Zestaw 1:48 F170 ma arkusz kalek numerowany D170 ale czad! Edytowane Niedziela o 19:21 przez szprotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano Poniedziałek o 18:02 Share Napisano Poniedziałek o 18:02 Numer zestawu podałem z arkusza kalkomanii . Mam zestaw 1:48. Wypraski są OK, składają się bez nadmiernej ilości szpachli. Może łączenie skrzydeł z kadłubem jest wątpliwe, ale nie wiem czy sam jakiegoś błędu nie popełniłem. Kalkomanie też mają pomylone niektóre numery, trzeba do instrukcji i numeracji kalek podejść z pewną dozą ostrożności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi