HKK Napisano 26 Listopada Share Napisano 26 Listopada (edytowane) Pewien Czech udostępnia na Cults m.in. swoje modele motorków do druku 3d. Mnie zainteresował kultowy skuter - Jawa Pionyr, u nas znana jako "Kaczka". https://cults3d.com/en/3d-model/game/jawa-21-pionyr Zamodelowany b. porządnie co w przypadku zestawów do budowy rzadko się na Cults zdarza. Tutaj mamy kilkadziesiąt(!) części do małego motorka w skali 1:10. Poskładałem je w całość w programie do modelowania i w komplecie wygląda to tak: Ja postanowiłem zestaw wydrukować w bardziej pasującej mi skali 1:35. Mogło się nie udać, bo zmniejszanie zawsze jest ryzykowne i pewne detale mają prawo się nie wydrukować. Ale poszło nie najgorzej. Oto zestaw w całości: Niektóre części są wręcz absurdanie małe ale wyszły w druku, jak np. włącznik zapłonu na reflektorze i haczyk na osłonie. Reszta mówi za siebie. Edytowane 26 Listopada przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi