nowicjusz2001 Napisano 1 Grudnia 2025 Share Napisano 1 Grudnia 2025 Bazą jest pusty w środku (fabrycznie) kościółek zamawiany na Aliexpress. Do tej pory w środku znalazły się: Dwa obrazy (naklejki + drewniana rama z zapasów) Trzy ławki z patyczków do mieszania kawy Ołtarz, ambona, mszał, lekcjonarz Paschał - drewno + glinka Tabernakulum Figurka NMP Dojdą: dzwon, szyby, odgromnik. Na zewnątrz będzie trochę zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2025 Oświetlenie za 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2025 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 1 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2025 Jakby co główna bryła jest póki co na styk poskładana nie klejone 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 5 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 6 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2025 Jednak mniej znaczy więcej. Te dwa samochody miałyby sens gdybym wybrał większą podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 6 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 6 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 6 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2025 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 6 Grudnia 2025 Share Napisano 6 Grudnia 2025 Jeśli można kilka uwag: 1. Mniej ziemi, więcej zieleni. Nie wiem, czy na tym etapie jest to wykonalne, ale zwłaszcza po bokach i z tyłu kościółka jednak trawnik (ewentualnie z jakąś dróżką/ ścieżką procesyjną). Z przodu chodnik do wejścia z imitacją bruku/kamienia. Resztę można zostawić ziemną (wiadomo, wierni zadeptają, zwłaszcza podczas ważniejszych świąt). 2. Kamienie z przodu. Na moje kaprawe oko trochę za duże (np. ten za figurantem) i zbyt dużo. Wierni (zwłaszcza starsi) by się na nich wywracali. 3. Oświetlenie. Zbyt ostre i zimne (wiem, pisałeś że kupione za 5 zł). Może dało by się przyciemnić jakimś żółtym malunkiem/otuliną, żeby przypominało światło żarówek? Teraz wygląda jak z zimnej przemysłowej świetlówki i nie zgrywa się czasowo z ustawionymi przez Ciebie pojazdami (ani w pierwszej, ani w drugiej wersji). Mam nadzieję, że nie potraktujesz moich uwag jako złośliwość, czy "mieszanie się". Myślę że te zmiany poprawiły by odbiór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowicjusz2001 Napisano 7 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2025 10 godzin temu, Baas ArK napisał: Jeśli można kilka uwag: 1. Mniej ziemi, więcej zieleni. Nie wiem, czy na tym etapie jest to wykonalne, ale zwłaszcza po bokach i z tyłu kościółka jednak trawnik (ewentualnie z jakąś dróżką/ ścieżką procesyjną). Z przodu chodnik do wejścia z imitacją bruku/kamienia. Resztę można zostawić ziemną (wiadomo, wierni zadeptają, zwłaszcza podczas ważniejszych świąt). 2. Kamienie z przodu. Na moje kaprawe oko trochę za duże (np. ten za figurantem) i zbyt dużo. Wierni (zwłaszcza starsi) by się na nich wywracali. 3. Oświetlenie. Zbyt ostre i zimne (wiem, pisałeś że kupione za 5 zł). Może dało by się przyciemnić jakimś żółtym malunkiem/otuliną, żeby przypominało światło żarówek? Teraz wygląda jak z zimnej przemysłowej świetlówki i nie zgrywa się czasowo z ustawionymi przez Ciebie pojazdami (ani w pierwszej, ani w drugiej wersji). Mam nadzieję, że nie potraktujesz moich uwag jako złośliwość, czy "mieszanie się". Myślę że te zmiany poprawiły by odbiór. Dziękuję za konstruktywne uwagi przydadzą się przy kolejnej budowie. Z oświetleniem byłoby ciężko, musiałbym rwać dach, a to nie skończyłoby się dobrze. Z zielenią zgadzam się, następnym razem będzie więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi