nowicjusz2001 Posted December 1 Share Posted December 1 Bazą jest pusty w środku (fabrycznie) kościółek zamawiany na Aliexpress. Do tej pory w środku znalazły się: Dwa obrazy (naklejki + drewniana rama z zapasów) Trzy ławki z patyczków do mieszania kawy Ołtarz, ambona, mszał, lekcjonarz Paschał - drewno + glinka Tabernakulum Figurka NMP Dojdą: dzwon, szyby, odgromnik. Na zewnątrz będzie trochę zieleni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted December 1 Author Share Posted December 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted December 1 Author Share Posted December 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted December 1 Author Share Posted December 1 Oświetlenie za 5 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted December 1 Author Share Posted December 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted December 1 Author Share Posted December 1 Jakby co główna bryła jest póki co na styk poskładana nie klejone 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Friday at 07:33 PM Author Share Posted Friday at 07:33 PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Saturday at 03:44 PM Author Share Posted Saturday at 03:44 PM Jednak mniej znaczy więcej. Te dwa samochody miałyby sens gdybym wybrał większą podstawkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Saturday at 03:45 PM Author Share Posted Saturday at 03:45 PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Saturday at 03:45 PM Author Share Posted Saturday at 03:45 PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Saturday at 03:46 PM Author Share Posted Saturday at 03:46 PM 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Saturday at 05:10 PM Author Share Posted Saturday at 05:10 PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted Saturday at 05:10 PM Author Share Posted Saturday at 05:10 PM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted Saturday at 10:02 PM Share Posted Saturday at 10:02 PM Jeśli można kilka uwag: 1. Mniej ziemi, więcej zieleni. Nie wiem, czy na tym etapie jest to wykonalne, ale zwłaszcza po bokach i z tyłu kościółka jednak trawnik (ewentualnie z jakąś dróżką/ ścieżką procesyjną). Z przodu chodnik do wejścia z imitacją bruku/kamienia. Resztę można zostawić ziemną (wiadomo, wierni zadeptają, zwłaszcza podczas ważniejszych świąt). 2. Kamienie z przodu. Na moje kaprawe oko trochę za duże (np. ten za figurantem) i zbyt dużo. Wierni (zwłaszcza starsi) by się na nich wywracali. 3. Oświetlenie. Zbyt ostre i zimne (wiem, pisałeś że kupione za 5 zł). Może dało by się przyciemnić jakimś żółtym malunkiem/otuliną, żeby przypominało światło żarówek? Teraz wygląda jak z zimnej przemysłowej świetlówki i nie zgrywa się czasowo z ustawionymi przez Ciebie pojazdami (ani w pierwszej, ani w drugiej wersji). Mam nadzieję, że nie potraktujesz moich uwag jako złośliwość, czy "mieszanie się". Myślę że te zmiany poprawiły by odbiór. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nowicjusz2001 Posted yesterday at 08:08 AM Author Share Posted yesterday at 08:08 AM 10 godzin temu, Baas ArK napisał: Jeśli można kilka uwag: 1. Mniej ziemi, więcej zieleni. Nie wiem, czy na tym etapie jest to wykonalne, ale zwłaszcza po bokach i z tyłu kościółka jednak trawnik (ewentualnie z jakąś dróżką/ ścieżką procesyjną). Z przodu chodnik do wejścia z imitacją bruku/kamienia. Resztę można zostawić ziemną (wiadomo, wierni zadeptają, zwłaszcza podczas ważniejszych świąt). 2. Kamienie z przodu. Na moje kaprawe oko trochę za duże (np. ten za figurantem) i zbyt dużo. Wierni (zwłaszcza starsi) by się na nich wywracali. 3. Oświetlenie. Zbyt ostre i zimne (wiem, pisałeś że kupione za 5 zł). Może dało by się przyciemnić jakimś żółtym malunkiem/otuliną, żeby przypominało światło żarówek? Teraz wygląda jak z zimnej przemysłowej świetlówki i nie zgrywa się czasowo z ustawionymi przez Ciebie pojazdami (ani w pierwszej, ani w drugiej wersji). Mam nadzieję, że nie potraktujesz moich uwag jako złośliwość, czy "mieszanie się". Myślę że te zmiany poprawiły by odbiór. Dziękuję za konstruktywne uwagi przydadzą się przy kolejnej budowie. Z oświetleniem byłoby ciężko, musiałbym rwać dach, a to nie skończyłoby się dobrze. Z zielenią zgadzam się, następnym razem będzie więcej. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts