Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Właśnie "ukończyłem" model Ziła-157 cysterna z ICM w skali 1/72.

Jest to mój pierwszy pojazd nie latający.

Robiony prosto z pudła. Kleiło się go nawet łatwo. Dramat za to był z kalkami. Te napisy "ogneo... coś tam" na beczkę rozpadły się jeszcze w wodzie.

cdd91a4dfc1fa69em.jpg1fb8ddd674e12410m.jpgb8a28c479a29de73m.jpg9143561c311c0c89m.jpg

54a86f2af8b52769m.jpgfaa5371093a01f78m.jpg99b2a2a97d8ef2c7m.jpg06e53d12cad57d64m.jpg

f93b51b047f84c88m.jpg

Będzie stał przy moim Fulcrumie. Wiem że to nie ta epoka ale nie mam niestety żadnej "piętnastki"

e9281367f39b26c5m.jpg26fbbb3db78d9689m.jpg1a68d2dd20eb4cf8m.jpg68760a2ea82832b2m.jpg

92939d3355cf00f6m.jpg

Napisano

Mam takiego samego ziła i też kalki się rozpadły. Mało tego- mam też Mig-a-29 w takim samym malowaniu i też postawiłem ziła koło niego. Ził i MiG podobaja mi się. Płyta lotniska to odlew z gipsu?

Pozdro

Napisano

Witam.

Nareszcie jakieś komentarze.

Płyta lotniska to odlew z gipsu?

Tą płytę postojową robiłem specjalnie pod tego Migusia.

Jest wykonana z kawałka płyty gipsowo-kartonowej, dodatkowo trochę zielenizny modelarskiej i suche pastele.

Mało tego- mam też Mig-a-29 w takim samym malowaniu i też postawiłem ziła koło niego.

Widać mamy podobny modelarski gust

• 1 month later...
Napisano

Rama ZiŁka to raczej powinien być czarny mat. Poza tym, czemu koła pomalowałeś też na błyszcząco? Psuje to nieco efekt i do zużytego nadwozia niezbyt pasują takie wypastowane koła jakby prosto z salonu.

Jeszcze pytanko: masz jakieś fotki na taki duet? Pytam z ciekawości, bo po prostu się nie orientuję czy jeszcze są używane ZiLki-157 czy zastąpiły je juz nowsze konstrukcje (Urale czy ZiŁ-131)

Napisano

Mógł byś rochę bardziej "przyrdzewić i obetrzeć" drabinke na Ziłku

Ale robota piękna

Napisano
Jeszcze pytanko: masz jakieś fotki na taki duet? Pytam z ciekawości, bo po prostu się nie orientuję czy jeszcze są używane ZiLki-157 czy zastąpiły je juz nowsze konstrukcje (Urale czy ZiŁ-131)

Przeczytaj opis pomiędzy zdjęciami.

Starsze Migi czekają w szafie na klejenie.

Rama ZiŁka to raczej powinien być czarny mat. Poza tym, czemu koła pomalowałeś też na błyszcząco? Psuje to nieco efekt i do zużytego nadwozia niezbyt pasują takie wypastowane koła jakby prosto z salonu.

Całość była malowana matowymi farbami. Świecenie to złe ustawienia aparatu, za duży kontrast (uczyłem się go dopiero).