Robi Napisano 17 Grudnia 2025 Napisano 17 Grudnia 2025 Serdecznie witam wszystkich modelarzy. Dzisiaj prezentuję teciaka z tamki na własnoręcznej dioramie. Diorama zrobioną z papki ze zblendowanych mokrych kawałków papieru i wikolu. Model malowany farbami AK. Większość rzeczy wziąłem jak zawsze z tej jednej szuflady w kuchni gdzie walają się jakieś toboły i przydatne śmieci Ale już dłużej nie będę was zanudzał tą gadką, więc przejdźmy do rzeczy. Zachęcam do krytykowania Dla chętnych warsztat: https://modelwork.pl/topic/63918-t-3476-tamiya-winietka-135/#comments 1 Cytuj
Szkodnik Napisano 18 Grudnia 2025 Napisano 18 Grudnia 2025 Przejedź tego żołnierzyka jakimś matem bo mu się d... błyszczy jakby był porcelanowy. 1 Cytuj
chorąży Napisano 18 Grudnia 2025 Napisano 18 Grudnia 2025 Fajna, podoba mi się .. Purytanie/purytyści zakwestionują brak kopcia na i w okolicach rur wydechowych. Pamiętam jak w moim ktoś stwierdził, że jak silnik w teciaku nie pluje olejem to znaczy że się zatarł .. ale tak jak mówiłem i model i dioramka podobają mi się .... 1 Cytuj
Arkos22 Napisano 19 Grudnia 2025 Napisano 19 Grudnia 2025 Całość ładnie się prezentuje. Oby tak dalej 1 Cytuj
Robi Napisano 19 Grudnia 2025 Autor Napisano 19 Grudnia 2025 47 minut temu, Arkos22 napisał: Całość ładnie się prezentuje. Oby tak dalej Dzięki, to w sumie pierwszy raz jak robię dioramę taką metodą. A że w szafie mam multum papierów niepotrzebnych. Prosta metoda, polecam podgrzać w piekarniku tak ok. 65°C. Tylko nie polecam robić tego na kartonie itp. Lepiej jest to zrobić na pcv Cytuj
Arkos22 Napisano 19 Grudnia 2025 Napisano 19 Grudnia 2025 15 minut temu, Robi napisał: Dzięki, to w sumie pierwszy raz jak robię dioramę taką metodą. A że w szafie mam multum papierów niepotrzebnych. Prosta metoda, polecam podgrzać w piekarniku tak ok. 65°C. Tylko nie polecam robić tego na kartonie itp. Lepiej jest to zrobić na pcv Ciekawy pomysł. Ja narazie siedzę w modelach ale kiedyś mam zamiar robić małe winietki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi