Zielnix Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Dlaczego jeden z pokładów jest szary? To jest niezły pomysł aby dolny pokład zrobić ciemniej. Też tak zrobiłem w swoim Acheronie. Jedyny problem jest taki że u mnie jest on całkiem zamknięty, podczas gdy w Victory widać go dużo bardziej. Sprawę załatwił by pistolet. Wystarczy pomalować "mgiełką" na jaśniejszy kolor miejsca, gdzie są prześwity. To z pewnością przyniosłoby ciekawy efekt. Malowałem kiedyś taki model, w którym też malowałem światła i cienie: http://www.coolminiornot.com/181095 Cienie pod tarczą na kamieniu, i światła na figurce są malowane ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Kolejne zdjęcie już z pomalowanym i przyklejonym pokładem Mam pytanko dotyczace malowania moze ktos umie mi odpowiedziec bo jak widze relacja jakby przerwana. Dlaczego wlasnie tak i w takiej kolorystyce pomalowane sa poklady ,z tego co widac na fotkach oryginalu to poklad dolny gdzie stoja zolte lawety z czarnymi armatami ma kolor jak wnioskuje drzewa debowego a dolny poklad jest wyblakly i szary z czarnymi fugami miedzy deskami-czy to malowanie moze z jakiegos konkretnego okresu czy cos takiego.... Wyciagnelem ostatnio model z pudla i powoli sie za niego biore wiec troche tu podgladam co koledzy tworza (tworzyli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 a dziękuje ... nawet o tym nie wiedziałem ze poniżej lini wody dodawano płyty miedziane ... widać moja wiedza na temat dawnych okrętów jest mała Z tego co ja wiem to robili to tylko Brytyjczycy ale głowy nie dam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi