Zielnix Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 Dlaczego jeden z pokładów jest szary? To jest niezły pomysł aby dolny pokład zrobić ciemniej. Też tak zrobiłem w swoim Acheronie. Jedyny problem jest taki że u mnie jest on całkiem zamknięty, podczas gdy w Victory widać go dużo bardziej. Sprawę załatwił by pistolet. Wystarczy pomalować "mgiełką" na jaśniejszy kolor miejsca, gdzie są prześwity. To z pewnością przyniosłoby ciekawy efekt. Malowałem kiedyś taki model, w którym też malowałem światła i cienie: http://www.coolminiornot.com/181095 Cienie pod tarczą na kamieniu, i światła na figurce są malowane ręcznie. Cytuj
Robert822 Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 Kolejne zdjęcie już z pomalowanym i przyklejonym pokładem Mam pytanko dotyczace malowania moze ktos umie mi odpowiedziec bo jak widze relacja jakby przerwana. Dlaczego wlasnie tak i w takiej kolorystyce pomalowane sa poklady ,z tego co widac na fotkach oryginalu to poklad dolny gdzie stoja zolte lawety z czarnymi armatami ma kolor jak wnioskuje drzewa debowego a dolny poklad jest wyblakly i szary z czarnymi fugami miedzy deskami-czy to malowanie moze z jakiegos konkretnego okresu czy cos takiego.... Wyciagnelem ostatnio model z pudla i powoli sie za niego biore wiec troche tu podgladam co koledzy tworza (tworzyli) Cytuj
cloner16 Napisano 19 Stycznia 2011 Napisano 19 Stycznia 2011 a dziękuje ... nawet o tym nie wiedziałem ze poniżej lini wody dodawano płyty miedziane ... widać moja wiedza na temat dawnych okrętów jest mała Z tego co ja wiem to robili to tylko Brytyjczycy ale głowy nie dam . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi