RogerM Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego Mam na warsztacie Blenheima Mk.I z Airfixa w 1-48, planuję malowanie maszyny z 211 dywizjonu o numerze L6670 i kodzie UQ. Pierwsze pytanie dotyczy osłony filtra powietrza pod silnikiem - jakiego koloru była (obstawiam aluminium lub jasnoszary) oraz jak wyglądał sam filtr (materiał, kolor itp). Drugie pytanie: co to za element wystaje z dolnej części przezroczystej osłony kabiny? Pewnie celownik bombardierski ale nie wiem czy na pewno, jeśli tak to jaki to był typ.... Za wszelką pomoc serdecznie z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego (edytowane) 9 godzin temu, RogerM napisał: Pierwsze pytanie dotyczy osłony filtra powietrza pod silnikiem - jakiego koloru była (obstawiam aluminium lub jasnoszary) oraz jak wyglądał sam filtr (materiał, kolor itp). Filtr wygląda na niemalowany, obstawiam kolor aluminium lub stalowy i tak bym go osobiście zrobił. O konstrukcji nie mam niestety zielonego pojęcia. Element raczej jest dokładany, mocno odcina się na zużytych samolotach: Drugi temat jest mi nie znany, mówiąc szczerze nie zwróciłem wcześniej uwagi na ten element choć zdjęcie nie jest dla mnie nowe... Edytowane 1 Lutego przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rufe Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Rurka Pitota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 2 Lutego Autor Share Napisano 2 Lutego Godzinę temu, Rufe napisał: Rurka Pitota. Nie, to na lewo od Pitota, co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi