Juras Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Witam jak w temacie,poszukuję malowania wnętrza tego samolotu czyli kabina,wnęki podwozia,.Troche informacji mam z czsopisma pod lupą ale nie wiem czy jest to do końca wiarygodne, w dwóch częściach aviakollekcji rosyjsko jezycznej niestety nic nie znalazłem tak jak i w wydawnictwie militaria cz.2.Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jaieś informacje dotyczące tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Witaj Wczesne serie Ił'a miały wnętrze kabiny pilota, strzelca i nawigatora w kolorze szarym lotniczym (H64), póżne serie produkcyjne w niebieskozielonym (ja używam RLM 25 - doskonale go imituje ale MM produkuje taki autentyk) Tablica przyrządów i panele czarne. Wnęki podwozia najcześniej również szare bądź szaroniebieskie choć w niektórych egzemplażach malowano na żółto bądź pozostawiano w kolorze farby konserwującej (H81). Wnętrze luku bombowego szare bądź szaroniebieskie. W niektórych egzemplazach wewnętrzne powierzchnie klap podwozia malowano na czerwono. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Fotki z muzeum MW w Gdyni. Może się przydadza. Jak coś mam zdjęcia całych komór podwozia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Dzięki wielkie za pomoc,oczywiście poprosze zdjęcia komór podwozia Pozdrawiam ,Szczęśliwego Nowego Roku dla całej braci modelarskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam, może się przyda. Skany z czeskiej rozkładówki "Modelarum" 12, Bilek. Barwy podane w prostokątach wg. Model Mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Dzięki wielkie tego szukałem Pozdro Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi