Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Witam. Pierwszy mój warsztat na tym forum. Reanimowana będzie ta panterka http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=36591&highlight=model+rafa%B3ku+s%B3abiutki Nie jestem z niej zbytnio zadowolony , dlatego wrzuciłem ją do kreta Na razie nie mam zdjęć , bo baterie w aparacie padły-trzeba podładować I tu pojawia się moja prośba i zarazem pytanie:Zna ktoś jakieś ciekawe malowania panterek F ?Proszę o odpowiedzi Aha , panterka troszkę poczeka , na razie muszę skończyć to http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=37537 Chodzi mi po głowie , żeby zrobić panterkę zdobytą przez hamerykańców(nie tą przeróbkę na m10 , tylko zdobyczna). Edit:Na razie czekam na farbę , do messerka , a więc teraz zajmę się panterką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Oto te zdjęcia Z tego chcę zrobić panterkę: A tu już wszystko sklejone do kupy: Płyta z prawej strony nie pasuje , ale będę jeszcze szlifował. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Zna ktoś jakieś ciekawe malowania panterek F Przecież to nigdy nie jeździło, a tym bardziej nie wzięło udziału w walce, więc możesz malować ją jak chcesz. A po za tym, jak to mówią "bicza z g...a nie ukręcisz" więc moim zdaniem lepiej zainwestować w nowy model, niż babrać się z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dobra , a więc będzie malowanie SF .Wiem , że ten model jest tragiczny , ale chcę go odnowić , bo stał taki bidulek na półce...Nowego zestawu nie kupię , bo...nie mam kasy SF....ale jakie?Może ktoś poda jakiś fajny pomysł?Plisssssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dzisiejszy raport z prac Poszlifowałem i jakoś weszło I zrobiłem spawy Malowanie będzie najprawdopodobniej piaskowo-zielone , chyba że ktoś ma jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Z tego chcę zrobić panterkę: Zawsze mi powtarzali chcieć to móc ale patrząc na te szczątki to zaczynam mieć wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 A dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Dla tego, że farba nie zeszła do końca, że zalała zgłębienia i detale co powoduje, że jak nałożysz kolejna warstwę będzie jeszcze gorzej. Musisz go albo jeszcze doczyścić albo się z nim pożegnać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Można jeszcze zrobić złomka. Jest kilka możliwości: 1. Spalony na polu bitwy 2. Wyciągnięty współcześnie z bagna albo rzeki (detale upaćkane błotem) 3. Wyciągnięty z morza - obrośnięty kolonią małży (jeszcze mniej detali a stara farba się nada) We wszystkich 3 przypadkach nie musisz się przejmować jakie dać kamo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Można jeszcze zrobić złomka. Jest kilka możliwości:1. Spalony na polu bitwy 2. Wyciągnięty współcześnie z bagna albo rzeki (detale upaćkane błotem) 3. Wyciągnięty z morza - obrośnięty kolonią małży (jeszcze mniej detali a stara farba się nada) We wszystkich 3 przypadkach nie musisz się przejmować jakie dać kamo Pozdrawiam Słuchaj Kolegi! Powiedzmy że wjechał do bagna, nie dało sie go wyciągnąć, to go załoganty wysadzili. Czyli do połowy w bagnie reszta, rdza i spalenizna, a i te resztki farby będą idealnie pasować. Nie zawsze model musi być na chodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Taa...tylko , że w moim wykonaniu model bagnisty"i "złomowy" będzie wyglądał niezbyt dobrze...popróbuję go jeszcze oczyścić z farby. I...słuchajcie-Wpadł mi do głowy pomysł , żeby zrobić model taki "poligonowy"Że niby do takich testów , itp...Ale...Paru dość istotnych części brakuje , m.in.Lampy i tego czegoś na wieży , tej takiej łezki(takiej wybrzuszonej)No i dość dziwnie by wyglądał czołg , który jeździ tylko po poligonie , a brakuje mu paru rzeczy... Choć mogę się trochę pobabrać , i zrobić brakujące rzeczy z masy chemoutwardzalnej...i chyba tak zrobię. Postaram się zrobić model z podstawką-kawałkiem "terenu wojskowego" i warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Dzisiejszy raport-pisemny. ----------------------------------------- Pousuwałem farbę ze szczelin.Z większych powierzchni zbyt wiele zleźć nie chciało Zrobiłem lampę z drucika i masy chemoutwardzalnej. Tą łeżkę na wieży też. Przy odrobinie szczęścia jutro dam fotki-ale pewien nie jestem:idę na całodniowe ,, zbiorowe polowanie dewizowe Jako naganiacz oczywiście Doszedłem do wniosku , że w zasadzie mógłbym zrobić złomka , ale musielibyście mi wszystko dokładnie , jak krowie na rowie opisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi