Skocz do zawartości

Reanimacja Panther F Dragon 1/72

Herakles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pierwszy mój warsztat na tym forum.

Reanimowana będzie ta panterka http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=36591&highlight=model+rafa%B3ku+s%B3abiutki

Nie jestem z niej zbytnio zadowolony , dlatego wrzuciłem ją do kreta

Na razie nie mam zdjęć , bo baterie w aparacie padły-trzeba podładować:cool:

I tu pojawia się moja prośba i zarazem pytanie:Zna ktoś jakieś ciekawe malowania panterek F ?Proszę o odpowiedzi

Aha , panterka troszkę poczeka , na razie muszę skończyć to http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=37537

Chodzi mi po głowie , żeby zrobić panterkę zdobytą przez hamerykańców(nie tą przeróbkę na m10 , tylko zdobyczna).

Edit:Na razie czekam na farbę , do messerka , a więc teraz zajmę się panterką.

Oto te zdjęcia

Z tego chcę zrobić panterkę:

5f3d324c21dd4cadmed.jpg

A tu już wszystko sklejone do kupy:

4c57a87925acbb42med.jpg

aa3e088c2785755cmed.jpg

89dfb2f36b0bb0d2med.jpg

6abcfa7479143008med.jpg

d4c100ed13d112d1med.jpg

Płyta z prawej strony nie pasuje , ale będę jeszcze szlifował.

Zapraszam do oglądania i komentowania.

Zna ktoś jakieś ciekawe malowania panterek F

Przecież to nigdy nie jeździło, a tym bardziej nie wzięło udziału w walce, więc możesz malować ją jak chcesz. A po za tym, jak to mówią "bicza z g...a nie ukręcisz" więc moim zdaniem lepiej zainwestować w nowy model, niż babrać się z tym

Dobra , a więc będzie malowanie SF .Wiem , że ten model jest tragiczny , ale chcę go odnowić , bo stał taki bidulek na półce...Nowego zestawu nie kupię , bo...nie mam kasy

SF....ale jakie?Może ktoś poda jakiś fajny pomysł?Plisssssss

Dzisiejszy raport z prac

Poszlifowałem i jakoś weszło

7c1b745b33ba8ee5med.jpg

bde0074a70501461med.jpg

I zrobiłem spawy

8b4977028d4c4241med.jpg

Malowanie będzie najprawdopodobniej piaskowo-zielone , chyba że ktoś ma jakieś inne pomysły?

Można jeszcze zrobić złomka. Jest kilka możliwości:

1. Spalony na polu bitwy

2. Wyciągnięty współcześnie z bagna albo rzeki (detale upaćkane błotem)

3. Wyciągnięty z morza - obrośnięty kolonią małży (jeszcze mniej detali a stara farba się nada)

We wszystkich 3 przypadkach nie musisz się przejmować jakie dać kamo

Pozdrawiam

Można jeszcze zrobić złomka. Jest kilka możliwości:

1. Spalony na polu bitwy

2. Wyciągnięty współcześnie z bagna albo rzeki (detale upaćkane błotem)

3. Wyciągnięty z morza - obrośnięty kolonią małży (jeszcze mniej detali a stara farba się nada)

We wszystkich 3 przypadkach nie musisz się przejmować jakie dać kamo

Pozdrawiam

Słuchaj Kolegi! Powiedzmy że wjechał do bagna, nie dało sie go wyciągnąć, to go załoganty wysadzili. Czyli do połowy w bagnie reszta, rdza i spalenizna, a i te resztki farby będą idealnie pasować. Nie zawsze model musi być na chodzie.

Taa...tylko , że w moim wykonaniu model bagnisty"i "złomowy" będzie wyglądał niezbyt dobrze...popróbuję go jeszcze oczyścić z farby.

I...słuchajcie-Wpadł mi do głowy pomysł , żeby zrobić model taki "poligonowy"Że niby do takich testów , itp...Ale...Paru dość istotnych części brakuje , m.in.Lampy i tego czegoś na wieży , tej takiej łezki(takiej wybrzuszonej)No i dość dziwnie by wyglądał czołg , który jeździ tylko po poligonie , a brakuje mu paru rzeczy...

Choć mogę się trochę pobabrać , i zrobić brakujące rzeczy z masy chemoutwardzalnej...i chyba tak zrobię.

Postaram się zrobić model z podstawką-kawałkiem "terenu wojskowego" i warsztatu.

Dzisiejszy raport-pisemny.

-----------------------------------------

Pousuwałem farbę ze szczelin.Z większych powierzchni zbyt wiele zleźć nie chciało

Zrobiłem lampę z drucika i masy chemoutwardzalnej.

Tą łeżkę na wieży też.

Przy odrobinie szczęścia jutro dam fotki-ale pewien nie jestem:idę na całodniowe ,, zbiorowe polowanie dewizowe Jako naganiacz oczywiście

Doszedłem do wniosku , że w zasadzie mógłbym zrobić złomka , ale musielibyście mi wszystko dokładnie , jak krowie na rowie opisać