tojarro Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Gdy tylko USS Smith pojawił się jako zapowiedź a potem nowość już pozostał na moim celowniku. Powstaje w skali do 1/350 tak mało okrętów sprzed IIWŚ, że grzechem byłoby nie kupić. Model to o tyle ciekawy, że poza elementami z plastiku (kadłub, kominy) większość części to druk 3D, części fototrawione i aż 74 elementy toczone z mosiądzu. Miałem model kupować u źródła ale dobra cena w jednym ze znanych sklepów on-line i... musiałem zmienić kolejność w stoczni. Model wydany przez firmę DeLiGeJian Model znana jest z podobnie wydanej Arizony. Po otwarciu fantastycznie sztywnego i dobrze wydanego pudełka oniemiałem: jaki to mały okręt! Budowa przebiegała wzorowo, bez problemów i utrudnień. Jestem zaskoczony jakością i poziomem wykonania. Chciałbym takich modeli więcej. Niedociągnięcia jakie będzie można wyszukać na zdjęciach to tylko wina budowniczego, jego kurzego wzroku i drżącej ręki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu fajnie wyszedł chociaż wg mnie to trochę za grube olinowanie dałeś... swoją drogą sam model ciekawy jest i dobrze opracowany (też się na niego skusiłem) - jedyna rzecz która jest do poprawienia i mocno rzuca się w oczy to stanowczo za grubo zaakcentowane poszycie kadłuba (które u Ciebie jeszcze niestety mocny łoszyk przesadnie zaakcentował). Nie mam pojęcia czemu producent tak to spartolił... w oryginale to tak wyglądało : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi