winrich Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca (edytowane) Jakoś tak do tej pory omijałem figurki polskiej firmy M-Model. Do czasu jak dostałem figurkę husarza w prezencie. Muszę przyznać, że jest całkiem spoko, w szczególności biorąc pod uwagę, że ceny modeli tej firmy nie są jakoś specjalnie wygórowane. Jedynie mógłbym się naprawdę przyczepić do rzeźby twarzy, ale to chyba bolączka większości figurek z M Model. Kilka detali mogło też być lepiej odlanych. Edytowane 28 Marca przez winrich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Poniedziałek o 08:09 Share Napisano Poniedziałek o 08:09 Smutny jakiś ten husarz, towarzysz melancholik. Natomiast koń zrobiony bardzo fajnie, podoba mi się gwiazdka na czole. Jak jest wysokość całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano Wtorek o 20:52 Autor Share Napisano Wtorek o 20:52 Marcinie, popiersie husarza łącznie z hełmem ma 5 cm. Generalnie przyjmuje się, że figurki w realu miały by 180 cm. Stąd dla skali 1:20 cała figurka (bez kapelusza i obcasów) mierzyła by 9 cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Środa o 17:28 Share Napisano Środa o 17:28 Raczej zmęczony nie smutny. Napracował się. Mi sie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Środa o 17:49 Share Napisano Środa o 17:49 W dniu 30.03.2026 o 10:09, zaruk napisał: Smutny jakiś ten husarz Może wraca spod Cecory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi