Toff Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Tatra T-111 R Poniższy model kupiłem jako pamiątkę z wizyty w Muzeum Techniki Tatry w czeskich Koprivnicach. Polecam je nie tylko miłośnikom motoryzacji - strona muzeum. Mają liczne, ciekawe i ładnie pokazane eksponaty, włącznie z ciężarówkami, które wygrywały rajd Paryż-Dakar. Skala jest "kolejkowa", czyli H0, czyli 1:87. Mając jednak w sklepiku z pamiątkami do wyboru bardzo proste modele kartonowe, pokazywane już na forum miniboxy albo multum modeli ciężarówek w 1:87 zdecydowałem się na to ostatnie. W pudełku znajdują się: - krótka historia ciężarówki wraz z wymiarami oryginału, - dwustronną instrukcję montażu, - 91 części z szarego, czarnego i przezroczystego tworzywa. Jakość nie jest powalająca. Model to short-run (1000 egz. - mój ma numer 932) w związku z czym mamy do czynienia z masą nadlewek, śladami po wypychaczach czy jamami skurczowymi. Nie zniechęca mnie to jednak, a więc niewykluczone, iż niedługo zmierzę się z tym niewielkim modelem. Cytuj
Toff Napisano 14 Września 2014 Autor Napisano 14 Września 2014 Jakość tych 91 części pominę milczeniem. Właśnie kończę ten "model" i już teraz wiem, że więcej nie tknę produktów SDV Model. Cytuj
Toff Napisano 16 Września 2014 Autor Napisano 16 Września 2014 A tak Tatra prezentuje się po złożeniu do kupy (to chyba najlepsze określenie po męczarniach z modelem, wspomnę choćby, że instrukcja nie podaje numeracji elementów...). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi