Toff Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Tatra T-111 R Poniższy model kupiłem jako pamiątkę z wizyty w Muzeum Techniki Tatry w czeskich Koprivnicach. Polecam je nie tylko miłośnikom motoryzacji - strona muzeum. Mają liczne, ciekawe i ładnie pokazane eksponaty, włącznie z ciężarówkami, które wygrywały rajd Paryż-Dakar. Skala jest "kolejkowa", czyli H0, czyli 1:87. Mając jednak w sklepiku z pamiątkami do wyboru bardzo proste modele kartonowe, pokazywane już na forum miniboxy albo multum modeli ciężarówek w 1:87 zdecydowałem się na to ostatnie. W pudełku znajdują się: - krótka historia ciężarówki wraz z wymiarami oryginału, - dwustronną instrukcję montażu, - 91 części z szarego, czarnego i przezroczystego tworzywa. Jakość nie jest powalająca. Model to short-run (1000 egz. - mój ma numer 932) w związku z czym mamy do czynienia z masą nadlewek, śladami po wypychaczach czy jamami skurczowymi. Nie zniechęca mnie to jednak, a więc niewykluczone, iż niedługo zmierzę się z tym niewielkim modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Takie maleństwo a ma 91 części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 14 Września 2014 Autor Share Napisano 14 Września 2014 Jakość tych 91 części pominę milczeniem. Właśnie kończę ten "model" i już teraz wiem, że więcej nie tknę produktów SDV Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 16 Września 2014 Autor Share Napisano 16 Września 2014 A tak Tatra prezentuje się po złożeniu do kupy (to chyba najlepsze określenie po męczarniach z modelem, wspomnę choćby, że instrukcja nie podaje numeracji elementów...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi