Damian_Nowicki Posted May 31 Share Posted May 31 Cześć Wszystkim, W końcu udało mi się ukończyć model "Apacza" dzięki któremu doszło mi parę kolejnych siwych włosów. Chciałęm przedstawiś śmigłowiec z dość widocznymi śladami eksploatacyjnymi , ale na tyle subtelnymi żeby model nie wyglądał na wrzucony w błoto. Poza zestawowymi częściami, dodałem od siebie parę kabelków w panelach na nosie oraz na silniku. Całkowicie od podstaw wyposażyłem panele w środkowej części śmigłowca. Sam zestaw bardzo mocno zdetalowany, aż za bardzo, jednak składało sie go przyjemnie. Problemy zaczęły się na etapie kalkomanii które były strasznie kruche i praktycznie nie reagowały chemię, w wyniku czego napis "Koninklijke Luchtmacht" został namalowany od własnoręcznie wyciętej maski. W planach jest jeszcze zrobienie prostej dioramy. Zapraszam do oglądania :) 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted June 2 Share Posted June 2 Model spoko nawet fajny . Nie wiem czy to złudzenie optyczne ale czy uzbrojenie nie jest za bardzo skierowane w dół Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panmopsik Posted June 2 Share Posted June 2 (edited) jest możliwość regulowania ale nie znam wielkości w opcji pokazanej na modelu Edited June 2 by panmopsik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian_Nowicki Posted June 3 Author Share Posted June 3 W dniu 2.06.2026 o 20:22, Adamo722 napisał: Model spoko nawet fajny . Nie wiem czy to złudzenie optyczne ale czy uzbrojenie nie jest za bardzo skierowane w dół Zgadza się jest za bardzo pochylone, podczas robienia zdjęć nie zwróciłem na to uwagi. Element w modelu ma możliwość regulowania i dostosowania odpowiedniego kąta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts