staś Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Nie wiem czy w tym dziale ale chciałbym kolegów poinformować że być może problem z pożółkłymi plexi jest do ogarnięcia. A mianowicie : Zakupiłem wodę utlenioną w gęstej konsystencji po czym bardzo gęsto pędzelkiem nałożyłem specyfik . Po czym zamknąłem szczelnie i na słońce . Kąpiel około 4 godzin i i jeszcze raz powtórka -maść , woreczek , słońce 6 godzin . Płukanie w ciepłej wodzie i gotowe . Wstawiam zdjęcia płynu i efektu końcowego ale zapomniałem zrobić początkowego. Może komuś się przyda ta wiedza . Jeszcze jedno - jest jeszcze płyn o stężeniu 15% ale brakło w sklepie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Dziesięć dni temu była dyskusja na FB: https://www.facebook.com/groups/695711033832473/search/?q=yellow cabin. Pozostaje pytanie, czy nie pożółknie z powrotem ? Może wystarczy zabezpieczyć finalnie clear UV cut ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 18 godzin temu Share Napisano 18 godzin temu Raczej do tematu "zadajemy pytania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staś Napisano 18 godzin temu Autor Share Napisano 18 godzin temu Pewnie pożółkną ale to jest długofalowy proces . Zabezpieczenie lakierem ma sens ale to się okaże za jakiś dłuższy czas przy wystawieniu modelu na słońce . Mnie chodzi tylko o pomysł bo miałem problem a nie chciało mi się robić nowej . Koszt buteleczki to 18 zeta więc taniej i szybciej jak robić nową owiewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi