staś Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Nie wiem czy w tym dziale ale chciałbym kolegów poinformować że być może problem z pożółkłymi plexi jest do ogarnięcia. A mianowicie : Zakupiłem wodę utlenioną w gęstej konsystencji po czym bardzo gęsto pędzelkiem nałożyłem specyfik . Po czym zamknąłem szczelnie i na słońce . Kąpiel około 4 godzin i i jeszcze raz powtórka -maść , woreczek , słońce 6 godzin . Płukanie w ciepłej wodzie i gotowe . Wstawiam zdjęcia płynu i efektu końcowego ale zapomniałem zrobić początkowego. Może komuś się przyda ta wiedza . Jeszcze jedno - jest jeszcze płyn o stężeniu 15% ale brakło w sklepie 1 Cytuj
Wojtek59 Napisano 9 Czerwca Napisano 9 Czerwca Dziesięć dni temu była dyskusja na FB: https://www.facebook.com/groups/695711033832473/search/?q=yellow cabin. Pozostaje pytanie, czy nie pożółknie z powrotem ? Może wystarczy zabezpieczyć finalnie clear UV cut ? Cytuj
staś Napisano 9 Czerwca Autor Napisano 9 Czerwca Pewnie pożółkną ale to jest długofalowy proces . Zabezpieczenie lakierem ma sens ale to się okaże za jakiś dłuższy czas przy wystawieniu modelu na słońce . Mnie chodzi tylko o pomysł bo miałem problem a nie chciało mi się robić nowej . Koszt buteleczki to 18 zeta więc taniej i szybciej jak robić nową owiewkę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi