Skocz do zawartości

Morris Truck with 17pdr. Gun & Jeep

Szumbu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar przedstawić tu relacje ze sklejania i malowania mojego modelu teoretycznie jest to pierwszy model, ponieważ chcę go zrobić od początku do końca i chciałbym żeby wyglądał realistycznie. Wcześniej zdarzało mi się skleić dwa modele, ale nigdy ich nie malowałem ani nie stosowałem żadnych technik modelarskich, a sklejanie zajmowało mi max dwie godziny.

W przypadku tego modelu mam zamiar się postarać. Wybrałem model firmy revell, może trochę trudny, ale spróbuje.

Oto model Morris Truck with 17pdr. Gun & Je

0e47d07ea2d2c1ba.jpg

i chciał bym żeby moje skończone dzieło wyglądało mniej więcej tak

c20bb0da6c8a8109.jpg

Edytowane przez Gość

Szumbu Na fotosiku masz cos takiego jak kody do zdjęć skopiuj któryś np "pokaż zdjęcie 500 na forum i wtedy się pokarze .

A model se niezafajny wybrałeś stary matchbox minimalna ilość szczegółów ,ale tak czy siak powodzenia b budowie.

Powodzenia Wszystkie te Matchboxo-Revelle są straszne , sklejałem kiedyś takie jedno Wespe z tej firmy , tragiczny , kadłub w ogóle do siebie nie pasuje...

Mam pytanko tak na przyszłość jakiej marki modele polecaliście by mi na przyszłość?

A to zależy co zamierzasz sklejać. Sam Revell nie jest zły, ale jego modele, które wyprodukował od początku do końca. No oczywiście modele firm azjatyckich, jak np. Trumpeter, Dragon, Tamiya itp. Modele ICM. Nietóre modele Italeri są dobre.

Pafica jak zwykle błyska "inteligencją", bo nie zrozumiał wypowiedzi Tomasza Dudka, który mówił, że jednymi z modeli wydanych przez Revell oryginalnie, a nie przepaków Matchboxa, są np Panter A/D i G, King Tiger, Tiger, Panzer IV, StuG IIIG, T-34/85 itp.

Szukałem w necie informacji na temat ciężarówki morrisa ma ktoś może jaką stronkę na której coś bym znalazł bo w google nie za dużo znalazłem

A proszę Cię bardzo

http://www.apma.org.au/reference/militaryvehicles/morris.html

To widziałeś???

A tu o jeepie

http://www.apma.org.au/reference/militaryvehicles/jeep/jeep.html

http://svsm.org/gallery/willys-jeep-family

O armatce nic nie wiem

Szumbu Czołgi i pojazdy z revella w skali 72 a nie 76 bo to matchbox

Np. king tiger panther t-34 i tak dalej.

Pafica chciał zaznaczyć t-34, ale zaznaczył king tigera, i jak zwykle"błysnął inteligencją" ale jak się człowiek spieszy...w każdym razie przepraszam za pomyłkę. Chyba, że TomaszDudek myślał o wersji 85, ta jest revellowska.

Powodzenia Wszystkie te Matchboxo-Revelle są straszne , sklejałem kiedyś takie jedno Wespe z tej firmy , tragiczny , kadłub w ogóle do siebie nie pasuje...

Na trening się nadają, tym bardziej, że chyba nikt, o ile mi wiadomo np. wespe wtryskowego nie robi, a to co czak45 "wyrzeźbił" z tego modelu, to prawdziwe cudeńko. Choć detali zbyt wielu tam nie uświadczysz :]

Na chwilę obecną mój model wygląda tak

f5f152eb6a422a9d.jpg

82984d465125c8e0.jpg

mam zamiar jeszcze zastosować jakieś techniki sprawiające by te ściany wyglądały nieco bardziej rzeczywiście

a tu oto Morris

241d44e7d5396c9a.jpg

97492ca7637bc2cf.jpg

208a1656edea95de.jpg

80dd2b552e0c120e.jpg

Przyznaje że sklejałem i malowałem go jeszcze zanim trafiłem na to forum i zrobiłem kilka błędów nie rozcieńczyłem czarnej farby i chyba dlatego z czarnej matowej zrobiła się czarna błyszcząca

Widać tam gdzie nie gdzie prześwitujący plastik ale to też będę poprawiał

Pafica Revell nie robi t-34/76 w skali 72 .

Podkreśliłem że chodzi o modele w skali 1:72 bo revell w tej skali ma tylko t-34 /85 t-34 /76 jest w skali 76 i to matchbox stary złom.

Szumbu Całkiem ładnie ci wychodzi jeśli chodzi o malowanie to musisz odpowiednio rozcienczyć farbę.

Pafica Revell nie robi t-34/76 w skali 72 .

Podkreśliłem że chodzi o modele w skali 1:72 bo revell w tej skali ma tylko t-34 /85 t-34 /76 jest w skali 76 i to matchbox stary złom.

Aha, OK, racja, sorki za pomyłkę.

Szumbu, koniecznie rozrzedzaj humbrola! (i dobrze mieszaj!) Jeżeli nawet po tym nadal się świeci-maluj tylko tym glutem z dna puszeczki, ale bardzo rozrzedzonym-powinno pomóc