Guest Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Kiedyś na pewnym forum zamieściłem taki pomysł, niestety forum modelarskie było zbyt "profesjonalne". Może tutaj komuś się przyda. Jak zrobić dywan na dioramę: - Znajdujemy odpowedni wzór dywanu w sieci, najlepiej jak najwyższej rozdzielczości. - Liczymy sobie ile nasz dywan ma mieć centymetrów w skali. - Zgrywamy wzór na dysk USB. - Z dyskiem udajemy się do firmy/sklepu drukującego napisy na koszulkach. W każdym mieście taki jest. - Normalnie nadruk w moim sklepie kosztuje 25 zł, ale właściciel wydrukował mi to na kawałku szmatki, więc koszt wyniósł 15 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reggy Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Świetny pomysł. Chyba dobrym zabiegiem byłoby dodanie marginesów wokół dywanu w kolorze doń zbliżonym, coby można było zrobić frędzle w pasującym kolorze - bo białe to trochę nienaturalnie wyglądają. Ale efekt pozytywny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 To też dobry pomysł i dziś o tej rezerwie nawet myślałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gościu Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Fajny patent ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek315 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Dobry pomysł z dywanem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts