Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam ,piszę ten post ku przestrodze - plik udostępniony https://cults3d.com/en/3d-model/various/infantry-fighting-vehicle-ifv-borsuk-polish-fist?srsltid=AfmBOooH3j2jCd7BsFdvXZxuSTJGEyrlDqfIuBonZnKoLTMooKjg4hAv&fbclid=IwY2xjawTa7NZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBRQzg4andQU1dyYUJyMjNBc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHrJCj3Jq6rQigLUcHq4SEe4E8mcXg4jN6a6aKcuc0wzeMNruyK4_3oq9Ndvq_aem_b6V0TXJK0NyYGbHHpI1nhg przewiduje możliwość wydruku w skali 1: 35  co jest moim zdaniem próbą  wyłudzenia kasy -o ile wydruk w skali 1:72 jest ok , nie wiem jak wygląda wydruk w skali 1:48 to wydruk w skali 1:35 to totalna porażka . Próbowałem ,kontaktowałem się z firmami proponującymi wydruk na zamówienie  i nie było żadnego odzewu .Firma reklamująca się na forum MoltenHub w ogóle nie odpowiedziała.  

Sasimi z ACE projekt studio   od razu zauważyła ,że projekt zawiera błędy  .

Dno i dno .

Panie panowie nie dajcie się naciągnąć na kasę - skala 1:72 ok -1:35 nie z tego pliku

Edytowane przez jo
Napisano
19 godzin temu, jo napisał:

Witam ,piszę ten post ku przestrodze - plik udostępniony https://cults3d.com/en/3d-model/various/infantry-fighting-vehicle-ifv-borsuk-polish-fist?srsltid=AfmBOooH3j2jCd7BsFdvXZxuSTJGEyrlDqfIuBonZnKoLTMooKjg4hAv&fbclid=IwY2xjawTa7NZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBRQzg4andQU1dyYUJyMjNBc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHrJCj3Jq6rQigLUcHq4SEe4E8mcXg4jN6a6aKcuc0wzeMNruyK4_3oq9Ndvq_aem_b6V0TXJK0NyYGbHHpI1nhg przewiduje możliwość wydruku w skali 1: 35  co jest moim zdaniem próbą  wyłudzenia kasy -o ile wydruk w skali 1:72 jest ok , nie wiem jak wygląda wydruk w skali 1:48 to wydruk w skali 1:35 to totalna porażka . Próbowałem ,kontaktowałem się z firmami proponującymi wydruk na zamówienie  i nie było żadnego odzewu .Firma reklamująca się na forum MoltenHub w ogóle nie odpowiedziała.  

Sasimi z ACE projekt studio   od razu zauważyła ,że projekt zawiera błędy  .

Dno i dno .

Panie panowie nie dajcie się naciągnąć na kasę - skala 1:72 ok -1:35 nie z tego pliku

Bazowy projekt jest wykonany dla skali 1/72, potwierdza to mała liczba elementów oraz prawie monolityczny kadłub. Instrukcja montażu również na stronie tytułowej rownież zawiera informację, że to 72. Kupując gotowy projekt niestety nic o nim nie wiemy. Wizualizacje projektu z reguły wyglądają bardzob dobrze.  Druk 3d  ma potencjał w możliwości przeskalowania projektu, ale wydruk też ma swoje technologiczne ograniczenia. Kupiłem projekt, wydrukowałem, skleiłem i pomalowałem. Czas sklejać nowe modele zarówno te tradycyjne wtryskowe oraz nowe wydruki 3d.