jo Napisano 1 Sierpnia Napisano 1 Sierpnia (edytowane) Witam ,piszę ten post ku przestrodze - plik udostępniony : https://cults3d.com/en/3d-model/various/infantry-fighting-vehicle-ifv-borsuk-polish-fist?srsltid=AfmBOooH3j2jCd7BsFdvXZxuSTJGEyrlDqfIuBonZnKoLTMooKjg4hAv&fbclid=IwY2xjawTa7NZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBRQzg4andQU1dyYUJyMjNBc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHrJCj3Jq6rQigLUcHq4SEe4E8mcXg4jN6a6aKcuc0wzeMNruyK4_3oq9Ndvq_aem_b6V0TXJK0NyYGbHHpI1nhg przewiduje możliwość wydruku w skali 1: 35 co jest moim zdaniem próbą wyłudzenia kasy -o ile wydruk w skali 1:72 jest ok , nie wiem jak wygląda wydruk w skali 1:48 to wydruk w skali 1:35 to totalna porażka . Próbowałem ,kontaktowałem się z firmami proponującymi wydruk na zamówienie i nie było żadnego odzewu .Firma reklamująca się na forum MoltenHub w ogóle nie odpowiedziała. Sasimi z ACE projekt studio od razu zauważyła ,że projekt zawiera błędy . Dno i dno . Panie panowie nie dajcie się naciągnąć na kasę - skala 1:72 ok -1:35 nie z tego pliku Edytowane 1 Sierpnia przez jo Cytuj
robertmodelarz Napisano Niedziela o 11:20 Napisano Niedziela o 11:20 19 godzin temu, jo napisał: Witam ,piszę ten post ku przestrodze - plik udostępniony : https://cults3d.com/en/3d-model/various/infantry-fighting-vehicle-ifv-borsuk-polish-fist?srsltid=AfmBOooH3j2jCd7BsFdvXZxuSTJGEyrlDqfIuBonZnKoLTMooKjg4hAv&fbclid=IwY2xjawTa7NZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBRQzg4andQU1dyYUJyMjNBc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHrJCj3Jq6rQigLUcHq4SEe4E8mcXg4jN6a6aKcuc0wzeMNruyK4_3oq9Ndvq_aem_b6V0TXJK0NyYGbHHpI1nhg przewiduje możliwość wydruku w skali 1: 35 co jest moim zdaniem próbą wyłudzenia kasy -o ile wydruk w skali 1:72 jest ok , nie wiem jak wygląda wydruk w skali 1:48 to wydruk w skali 1:35 to totalna porażka . Próbowałem ,kontaktowałem się z firmami proponującymi wydruk na zamówienie i nie było żadnego odzewu .Firma reklamująca się na forum MoltenHub w ogóle nie odpowiedziała. Sasimi z ACE projekt studio od razu zauważyła ,że projekt zawiera błędy . Dno i dno . Panie panowie nie dajcie się naciągnąć na kasę - skala 1:72 ok -1:35 nie z tego pliku Bazowy projekt jest wykonany dla skali 1/72, potwierdza to mała liczba elementów oraz prawie monolityczny kadłub. Instrukcja montażu również na stronie tytułowej rownież zawiera informację, że to 72. Kupując gotowy projekt niestety nic o nim nie wiemy. Wizualizacje projektu z reguły wyglądają bardzob dobrze. Druk 3d ma potencjał w możliwości przeskalowania projektu, ale wydruk też ma swoje technologiczne ograniczenia. Kupiłem projekt, wydrukowałem, skleiłem i pomalowałem. Czas sklejać nowe modele zarówno te tradycyjne wtryskowe oraz nowe wydruki 3d. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi