jacek j Napisano 14 Sierpnia Napisano 14 Sierpnia Trochę już zacząłem. Ma być bez większych przeróbek. Na razie dorabiam uchwyt na linkę i silnik przyklejony do ramy kawalkiem drucika zamiast zestawowej śruby.. Do tego łańcuch nawiercony. Bak do przemalowania. Kapnela mi kropla wody na świezy lakier. Mimo zdarcia do podkladu i pomalowaniu dziurka w miejscu kropli widoczna. Zamierzam dot usunac wszystko Cytuj
jacek j Napisano 25 Sierpnia Autor Napisano 25 Sierpnia Wg mnie najpierw lepiej zamontować tłumiki i chłodnicę, a dopiero później przedni widelec - w instrukcji odwrotnie 1 Cytuj
Michal_1981 Napisano 25 Sierpnia Napisano 25 Sierpnia Idzie całkiem spoko. Jak się to lepi? Lepiej niż motory Tamiya? Tego zbiornika paliwa nie za bardzo widać na foto to ciężko ocenić co się tam odwaliło. Moim zdaniem po pomalowaniu bezbarwnym i późniejszej jego polerce nic by nie było widać ... Cytuj
jacek j Napisano Środa o 05:42 Autor Napisano Środa o 05:42 (edytowane) Klei się bardzo przyjemnie. Myślę, że nawet lepiej niż stare wydania Tamiya, ale to pewnie kwestia technologii.. Bak - Pewnie gdybym nie wiedział że tam jest taki ubytek, to bym go nie zauważył. (Nie mogę zrobić dobrego zdjęcia, na którym byłoby widać o co chodzi) Czasem wypustki do ramki są wg mnie w widocznych miejscach, ale to jak w każdym . . Wczoraj przerobiona stopka. oryginał miał być na stałę przyklejony. Ja dałem śrubke od okularów + imitacja sprężyny. Mała rzecz a cieszy Edytowane Środa o 05:44 przez jacek j 2 Cytuj
jacek j Napisano Piątek o 15:10 Autor Napisano Piątek o 15:10 To pomalowałem ostatnią warstwe....... Coś nie idzie mi malowanie ostatnio. Bak też mam do zmycia... Cytuj
SFModel Napisano Piątek o 18:56 Napisano Piątek o 18:56 (edytowane) Co tu się stało? Ja swoją Suzi przemalowywałem lub poprawiałem niekiedy po 4-5 razy. Uszy do góry, będzie dobrze. Ten tłumik to był w jednym elemencie? Nie widzę żadnych śladów łączenia. Czy może to malowałeś samemu na takie piękne lustro? Edytowane Piątek o 18:57 przez SFModel Cytuj
jacek j Napisano Piątek o 20:31 Autor Napisano Piątek o 20:31 Stało się : psikne szybko rano, to wieczorem złoże..... farba zimna, nie wymieszana... Tłumik standardowo z 2 części. Podszlifowany i sklejony extra thin. Nic wiecej niw ruszane. Faktycznie od góry nie widaç klejenia, od dołu trochę. Cytuj
SFModel Napisano Piątek o 21:33 Napisano Piątek o 21:33 Ale jak szlifujesz że nie zdzierasz połysku? Wybacz że to może trywialne pytanie, ale nie mam doświadczenia z „chromowanymi” elementami. Od lat bawię się głównie pancerką a tam świecidełka nie występują. I każda podpowiedź jak coś zrobić by dobrze wyglądało, jest na wagę złota. Cytuj
jacek j Napisano Piątek o 22:37 Autor Napisano Piątek o 22:37 (edytowane) Raczej przypadek. Staralem sie "delikatnie na ostro" od tyłu zeszlifować , a potem od wewnatrz tamiya extra thin stopiła wystarczajaco że się zlicowało. No i pilnowalem tylko góry Edytowane Sobota o 08:08 przez jacek j Cytuj
jacek j Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu jeszcze Ci dopiszę . Szlifowałem papierem 2000 /3000. na blacie stołu. Może dlatego nie zerwało chromu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi