Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trochę już zacząłem.  

Ma być bez większych przeróbek.

Na razie dorabiam uchwyt na linkę i silnik przyklejony do ramy kawalkiem drucika zamiast zestawowej śruby..

Do tego łańcuch nawiercony.

Bak do przemalowania. Kapnela mi kropla wody na świezy lakier. Mimo zdarcia do podkladu i pomalowaniu dziurka w miejscu kropli widoczna. Zamierzam dot usunac wszystko

20260814_121740.jpg

20260813_232552.jpg

20260814_121509.jpg

20260622_131301.jpg

20260724_201610.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Idzie całkiem spoko. Jak się to lepi? Lepiej niż motory Tamiya?

Tego zbiornika paliwa nie za bardzo widać na foto to ciężko ocenić co się tam odwaliło. Moim zdaniem po pomalowaniu bezbarwnym i późniejszej jego polerce nic by nie było widać ...

Napisano (edytowane)

Klei się bardzo przyjemnie. Myślę, że nawet lepiej niż stare wydania Tamiya, ale to pewnie kwestia technologii..

Bak - Pewnie gdybym nie wiedział że tam jest taki ubytek, to bym go nie zauważył. (Nie mogę zrobić dobrego zdjęcia, na którym byłoby widać o co chodzi)

Czasem wypustki do ramki są wg mnie w widocznych miejscach, ale to jak w każdym .
.

Wczoraj przerobiona stopka. oryginał miał być na stałę przyklejony. Ja dałem śrubke od okularów + imitacja sprężyny. Mała rzecz a cieszy

20260826_074253.jpg

20260826_064406.jpg

Edytowane przez jacek j
  • Like 2
Napisano (edytowane)

Co tu się stało?

Ja swoją Suzi przemalowywałem lub poprawiałem niekiedy po 4-5 razy. Uszy do góry, będzie dobrze. 

Ten tłumik to był w jednym elemencie? Nie widzę żadnych śladów łączenia. Czy może to malowałeś samemu na takie piękne lustro?

Edytowane przez SFModel
Napisano

Stało się : psikne szybko rano, to wieczorem złoże..... farba zimna, nie wymieszana...

Tłumik standardowo z 2 części. Podszlifowany i sklejony extra thin. Nic wiecej niw ruszane.  Faktycznie od góry nie widaç klejenia, od dołu trochę. 

20260828_222835.jpg

20260828_222827.jpg

20260828_222822.jpg

Napisano

Ale jak szlifujesz że nie zdzierasz połysku? Wybacz że to może trywialne pytanie, ale nie mam doświadczenia z „chromowanymi” elementami. Od lat bawię się głównie pancerką a tam świecidełka nie występują. I każda podpowiedź jak coś zrobić by dobrze wyglądało, jest na wagę złota. 

Napisano (edytowane)

Raczej przypadek. Staralem sie "delikatnie na ostro" od tyłu zeszlifować , a potem od wewnatrz tamiya extra thin stopiła wystarczajaco że się zlicowało. No i pilnowalem tylko góry

Edytowane przez jacek j