Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poniżej zdjęcia mojego pierwszego modelu. Jets to Alfa Romeo GTV 2.0 T.Spark. Model Tamiya skala 1/24.

be6b6f7ab30208e3m.jpg

d9c18bb9f1355d82m.jpg

df28078f92964179m.jpg

441a3b87ad1f0609m.jpg

f40c63606088ab19m.jpg

7a302be50aebf345m.jpg

b280ac56a7e726d2m.jpg

Zdaje sobie sprawę z wielu niedociągnięć(skórka pomarańczy, linie podziału zbyt "gwałtownie" poglębione, próbowanie pobrudzenia podwozia :P, niedokładnie złożony silnik), ale wdzięczny będę za każde słowa otuchy ;)

W modelu brakuje wycieraczek(zapomniałem dokleić, ale dokleję przy najbliższej okazji), oraz kalek, ale czekam na płyn do kalek i to nadrobię...

Pozdrawiam

Wieczorem wrzucę troche fotek z budowy motrka

Napisano

Fajna Alfa, jak na twój drugi model to jest całkiem przyzwoicie!!!!

A z tym przybrudzeniem podwozia nie jest źle!!!!

Powodzenia w następnych modelach!!!!

Napisano

O większych błędach już wspomniałeś. Do tego jeszcze zbyt błyszczące fotele, w podwoziu widać niepomalowany, czerwony plastik. Ale ogólnie nie jest źle.

Napisano

Alfa wyglada swietnie:) Jak na 1 model, naprawde super moim skromnym zdaniem:) Ciekawe jak mi moj Skyline wyjdzie...;)

Napisano

Jak na początek to całkiem spoko. Większych błędów na pierwszy rzut oka nie widać

Pozdrawiam.

Napisano

Witam

Alfa prezentuje się całkiem całkiem prócz paru niedociągnięć jest ok. A kastę czym malowałeś? bo na zdjęciach widać lekka skórkę pomarańczy.. Pozdro

Napisano

Z tego co mi się zdaje nie malowałeś kierownicy wcale.A poza tym jest w miarę ok.No można było jeszcze dokładnie wypolerować karoserię.

Napisano

Dzięki za pokrzepiające opinie, mam nadzieje że z każdym modelem błędy będą malały... Model malowałem sprayem. Może jak już się zaopatrzę w sidolux to jeszcze popracuję nad "połyskiem". No i zapraszam do mojego drugiego tematu w dziale warsztat