m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 No i wrzucę jeszcze fotki Bantama, modelu, na który czekałem wiele lat... Wstępnie zmontowany, sorka za jakość zdjęć, ale to maleństwo jest, a ja mam coś nie tak z makro w aparacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak jest ze sklejalnością tego modelu- tona szpachli i szlifowania, czy wszystko pasuje?? Trzeba przerabiać? Czy model jest warty tych 45zl? Czy można sobie darować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak jest ze sklejalnością tego modelu- tona szpachli i szlifowania, czy wszystko pasuje?? Klei się bardzo ładnie, choć tworzywo jest dość miękkie, trzeba się z nim delikatnie obchodzić. Generalnie wszystko pasuje, na moim nie ma grama szpachli. Trzeba przerabiać? Jak dotąd nie zauważyłem takiej potrzeby, dobrze opracowany model wg mnie. Czy model jest warty tych 45zl? Czy można sobie darować? Tak naprawdę to wart jest każdych pieniędzy, bo to JEDYNY Bantam jak do tej pory . Ale opracowany i wykonany jest naprawdę nieźle, z ładnie odwzorowanym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 na moim nie ma grama szpachli. Szczęśliwy jest z Ciebie człowiek. No wg mnie, patrząc na zdjęcia model jest ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 na moim nie ma grama szpachli. Szczęśliwy jest z Ciebie człowiek. Byłbym szczęśliwszy, gdybym mógł to samo powiedzieć a moim Gazie 69 i Dodge'u WC-54, ale na Gaziku jest odrobina szpachli (zdarłem jej kilogramy...), a na Ambulansie jeszcze nie sprawdzałem i na razie nie chcę sprawdzać . Aha, oba oczywiście w skali 1:1 No wg mnie, patrząc na zdjęcia model jest ciekawy. Naprawdę jest niezły, porównując go ze zdjęciami oryginałów trudno doszukać się jakiś widocznych błędów, co prawda jeszcze go nie wymiarowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 No i kolejny Bantamik - tak trzymać. Co do błędów to niestety nie jest tak różowo - model ma ich kilka - ale większość jest łatwa do poprawienia. Widzę że model prosto z pudła - fajnie, ale szkoda że nie zmieniłeś chociaż osłon przednich reflektorów na blaszane ( z puszki alu, pozostałości po fototrawionkach, itd). Mimo to wygląda nieźle ( na tym etapie). Z chęcią zobaczę co ci z tego wyjdzie p.s sory że odgrzałem temat - nie spojrzałem na datę ostatniego postu - ale może to zmotywuje autora do dalszych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi