jachud3 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Wita nas ładna ilustracja na pudełku: Do instrukcji dołączona jest książeczka z planami i walkaround'em jednego z egzemplarzy. Części (całe 2 ramki ) I kalki: Jak widać, do wykonania są 4 wersje włoskie - w tym jedna nocna - jedno niemieckie i jedno szwedzkie. Wypraski - jak to u Italeri, trochę nadlewek, ślady po wypychaczach, ale nic, coby mogło skutecznie zniechęcić. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Czy mógłbys wrzucic fotę instrukcji montażu zastrzałów ? Ciekawym, jak to rozwiązali - bo wygląda, że "patyczek po patyczku" trza doklejac... Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 dokładnie, "patyczek po patyczku",ale idzie calkiem sprawnie. Sam bałem się tego modelu, gdyż był to mój pierwszy dwópłat(a w zasadzie póltorapłat), ale teraz stwierdam,że da się takiego gagatka do kupy złoźyć i geometrię to to trzyma i ciekawie między mc.202 i a-36 się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 LordDisneyland, zapomniałem o tym wątku , już zaraz wrzucę fotę instrukcji. Edit: proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mh76 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 hej sklejałem ten model tu masz linka do fotki http://images50.fotosik.pl/50/4cf46390b685d3c3med.jpg Najwięcej problemów związanych z budową, spasowanie zestrzałów miedzy płatami( za krutkie ok 1 mm) należy bardzo dokładnie doobrać długość,2 problem spasowanie silnika do obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 jachud3, dzięki. Według mnie odpowiedziałeś bitzkriegowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Też skończyłem tego Sokoła niedawno (w Sylwka) . Z zastrzałami nie miałem w sumie problemów... może troszkę z tymi skrzydło-kadłub, ale faktycznie silnik z obudową spasować to mnie przerosło... i chyba za bardzo mu wystaje dziób teraz :( Na plus jest to , że jak na dwupłat ma mało naciągów... po dwie linki na krzyż na skrzydło EDIT: Sorry... dopiero teraz zauważyłem skalę... mój jest w 1/48... ale z tego co widzę w instrukcji to jest dokladnie taki sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi