Skocz do zawartości

MAN TGA XL 6x2 solówka

misiek14pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak jak w temacie buduje mana 6x2

daje zdjęcia:

silnik narazie tylko tak zrobiony dla przymiarki

7a536e053e234ba7med.jpg

7b050ec0a2fa5c38med.jpg

Wydech jeszcze nie skończony

df79dc1dc963c617med.jpg

wnętrze

937797d546e91044med.jpg

kabina bez owiewek, z odciętymi schodkami, i z odciętą atrapą, testowałem tasmę na uszczelkach :D

8156eea491a232b4med.jpg

fc7309dbcb8a0fc9med.jpg

Edytowane przez Gość

To błotko zrobiłem w sposób taki że oskrobałem Kretki świecowe brązowa , siwa i granatowa następnie zalałem to rozpuszczalnikiem i wszystko wygniotłem zmieszałem i pomalowałem pędzelkiem i w taki sposób wyszło takie błotko, a co myślicie o tym by kurz zrobić brązowym pudrem do makijażu ??

• 4 weeks later...

Hmm.. nie bardzo mi się widzi "te błotko" Po pierwsze nie jest ono realistyczne, powinno być od dou więcej i mniej ku górze. Po drugie jak to ma być solówka skrzynia to skąd te błoto? Z budowy? Może wyczyść ten tłumik przyklej ładnie, a potem cały bok mana psiknij mgiełką szarego albo białego wyjdzie taki kurz. Może coś na wzór tego

Maisto_32107_Jeep_Wrangler_Rubicon.jpg

Chociaż w tym przypadku jest to jeszcze "grube" ale wydaje mi się że efekt będzie ciekawszy gdyż nawet na ramie będziesz miał brud i to jeszcze w bardziej prawdopodobny sposób nałożony.

PS> Być może ten brud wygląda lepiej w realu, także to jest tyko moja sugestia. I tak sasiadam i kibicuję i jestem ciekaw daszych prac.

To prawda błotko wyszło fatalnie, chciałem zrobic tego mana na wiejskiej drodze, zeby był wkopany w blocie i traktor by go wyciągał, taka dioramka ale niestety zrezygnowaem z tego pomysłu, man będzie lecutko przykurzony zobaczymy co z tego wyjdzie za jakis czas , a na tą chwile obecną mam problem z wydrukowaniem planów mana, drukarka nie chce mi wydrukować pierwotnych wymiaów tylko wszystko na 1 kartce drukuje, próbowałem na 2 drukarkach i nic,

Nie raz wydrukuje mi tylko np. kabine a reszty ramy nie chce, próbowałem przez Corela i nic ! pomóżcie !!!!