misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Witam, tak jak w temacie buduje mana 6x2 daje zdjęcia: silnik narazie tylko tak zrobiony dla przymiarki Wydech jeszcze nie skończony wnętrze kabina bez owiewek, z odciętymi schodkami, i z odciętą atrapą, testowałem tasmę na uszczelkach Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Coś ten wydech niezaciekawie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Powodzenia w budowie...jakis konkretny plan masz na to auto? czy co wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Wydch będzie jeszcze poprawiony planu nie mam raczej co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 malowanie zrób podobnie jak ten http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.wojciech-weglorz.pl/MAN/Man%2520F2000%2520Kurspiot.jpg&imgrefurl=http://www.wojciech-weglorz.pl/MAN/slides/Man%2520F2000%2520Kurspiot.html&usg=__mRPxGh8XByQYFgpgkq4erRf53ew=&h=602&w=802&sz=176&hl=pl&start=65&um=1&tbnid=7tZDucgRKZhN5M:&tbnh=107&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dman%26start%3D60%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26sa%3DN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ale chyba ci się temat pomylił 6x2 ?? 6x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 To jest MAN F2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Mechanik Nie ja robię 6x2 o taki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 sorry za ot ale jakoś sie linku wysłać nie da.JAk wejdziecie na ten link to u góry macie obrazki manów od 1 do 19 i naciśnijcie wtedy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Aha spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam Nic nie pozostaje jak tylko kibicować,czekam na efekt końcowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Misiek to w końcu będzie to solówka?? Jak tak to jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 raben Tak będzie to solówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam, sorry ze post pod postem. Prubowałem robic Wash na wydechu małe błotko zobaczcie jak to wyszło: jutro morze będą lepsze fotki robione za dnia: będzie jeszcze kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Hm... Czy przypadkiem tłumiki MAN-a nie były zrobione z aluminium??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Paweł216 ale to nie jest rdza tylko błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 A to sorka niedoczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 To błotko zrobiłem w sposób taki że oskrobałem Kretki świecowe brązowa , siwa i granatowa następnie zalałem to rozpuszczalnikiem i wszystko wygniotłem zmieszałem i pomalowałem pędzelkiem i w taki sposób wyszło takie błotko, a co myślicie o tym by kurz zrobić brązowym pudrem do makijażu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Witam, Sorry że post pod postem, już nie długo ruszy się budowa mana, na razie stoję w miejscu z powodu braku polistyrenu ale za tydzień powinien już dojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Hmm.. nie bardzo mi się widzi "te błotko" Po pierwsze nie jest ono realistyczne, powinno być od dou więcej i mniej ku górze. Po drugie jak to ma być solówka skrzynia to skąd te błoto? Z budowy? Może wyczyść ten tłumik przyklej ładnie, a potem cały bok mana psiknij mgiełką szarego albo białego wyjdzie taki kurz. Może coś na wzór tego Chociaż w tym przypadku jest to jeszcze "grube" ale wydaje mi się że efekt będzie ciekawszy gdyż nawet na ramie będziesz miał brud i to jeszcze w bardziej prawdopodobny sposób nałożony. PS> Być może ten brud wygląda lepiej w realu, także to jest tyko moja sugestia. I tak sasiadam i kibicuję i jestem ciekaw daszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 To prawda błotko wyszło fatalnie, chciałem zrobic tego mana na wiejskiej drodze, zeby był wkopany w blocie i traktor by go wyciągał, taka dioramka ale niestety zrezygnowaem z tego pomysłu, man będzie lecutko przykurzony zobaczymy co z tego wyjdzie za jakis czas , a na tą chwile obecną mam problem z wydrukowaniem planów mana, drukarka nie chce mi wydrukować pierwotnych wymiaów tylko wszystko na 1 kartce drukuje, próbowałem na 2 drukarkach i nic, Nie raz wydrukuje mi tylko np. kabine a reszty ramy nie chce, próbowałem przez Corela i nic ! pomóżcie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Czyli chcesz to wydrukować w skali 1:24? ? Podeślij mi to być mozę da się to wrzucić do pdfa i wtedy będą wymiary git. truckman@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 truckman Wysłałem ci ten plan, tak chce go wydrukować w skali 1:24 Już niedługo prace sie ruszą dzis dostałem polistyren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi