Paws Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 Czasem pewna ręka wystarcza Mi równe krawędzie wychodzą na razie tak: A mnie tak: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 A mnie, niestety tak: http://img40.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-10112/loc144/1e366_Lysander_MkIII_bokprawy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 A mnie, niestety tak: http://img40.imagevenue.com/aAfkjfp01fo1i-10112/loc144/1e366_Lysander_MkIII_bokprawy2.jpg Not Found Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Września 2006 Share Napisano 27 Września 2006 Może i lepiej, że not foundowaty obrazek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Skarpetka Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Witam! przepraszam że się wetnę, ale mam pytanie co do tej techniki zwanej topowaniem. Czy może to być również gąbka taka jak np. do zmywania, czy tylko taka co kobitki jej używają, bo mam zamiar pomalować kubelwagena. Niestety nie posiadam puki co Areografu, a pędzelkiem okropnie wygląda (albo poprostu jestem słaby w malowaniu pędzlem) więc spróbowałbym tej techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=810&start=0 ja odnośnei malowania płynnych przejść gąbkąto mogę pokazać swojego Hanomaga. Użyłem do tego zwykłej gąbki ... sam nie wiem do czego ona wcześniej służyła. Najpierw całość na dunkelgelb potem zielone plamy pędzlem i gąbką te rdzawobrązowe paseczki. Z tym że farba musi być taka półsucha bo inaczej kleksy Ci wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 witam Mój KT jest malowany pędzlem, tu bardziej widać niedoskonmałości: Ja przy tigu użyłem gabki do mycia naczyń- nada sie bardziej od tej do kąpieli. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 witamMój KT jest malowany pędzlem, tu bardziej widać niedoskonmałości: Ja przy tigu użyłem gabki do mycia naczyń- nada sie bardziej od tej do kąpieli. pozdr Kontur lini malowałes ołówkiem i potem tylko gąbka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 witam Kontur jest malowany od ręki pędzelkiem 00 tamiya pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Ale niestety nic nie zastąpi dobrego starego AEROGRAFU. Tryskanie w pdpowiedniej odległośći to sztuka która zajeła Mi parę latek . Ale warto,bo kolory kamo się fajnie przenikają . I fajną mgiełkę z aero można na model położyć. No a jak ktoś robi błotko prawdziwe na modelu to jak to utrwalić? . A tak pryskasz bezbarwnym matem i siedzi. Zasada jest prosta ,zależy co jestdla Ciebie najwazniejsze ntp. modele czy komputer. Bo ja Mam już tak grający dysk że koledzy się ze Mnie śmieją że Mnie z tym komputerem pochowają(a procesor mam 500).Ale Ja wolę mięć aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 Ale niestety nic nie zastąpi dobrego starego AEROGRAFU. Gwoli ścisłości pędzel jednak jest "nieco" starszy od aerografu i do pewnych zastosowań niezastąpiony. Pozatym nie każdego na aerograf stać... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 29 Września 2006 Share Napisano 29 Września 2006 witan Ja na razie nie kupie are... fajnie jest pędzelkiem i gąbką kombinować pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Co do malowania to ci nie pomoge bo malowanie pędzlem przezemnie to poraszka dlatego kupiłem areo za 50 zł i kompresor za 22,5 zł a co do tego su to mam 6 modeli w róznych wersjach i cos da sie z tego zrobić z osłonami podwozia trzeba pokabinować z kabina też trzeba ja troche poprzycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi