Robertas Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Fajny, ale jakby Hobbyboss zrobił w 1/72 Mi-2 na takim poziomie to by był Hit Roku. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Mam pytanie - wedlug informacji od producenta mozna go zrobic w wersji MEDEVAC. Czy to dziwne nasztaplowane w ladowni cos to jest wlasnie wyposazenie do tej wersji? Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 To są bodajże zasobniki z amunicja dla karabinów podwieszanych na bocznych pylonach. W wersji ewakuacji medycznej jest stelaż dla trzech par noszy i siedzisko dla sanitariusza. http://www.scale-rotors.com/walkarounds/norwegian-uh-1b039s-unifil-1978-79/bell-uh-1b-during-medevac-mission-0 Na Hobby Bosa trzeba uważać bo często proponowane schematy malowania nie odpowiadają wersji maszyny która przedstawia model. Według mnie śmigłowce medyczne nie były uzbrojone tak jak to proponuje Hobby Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Mi tez sie wydaje, ze nie. Ale czy wyposazenie MEDEVAC jest w tym zestawie uwzglednione? Bo nie moge sie dopatrzyc po samych czesciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Trzeba dorobić samemu. Znalazłem remacie z pracy nad modelem w skali 1/35 więc można co nieco podpatrzeć. http://www.scale-rotors.com/forum/topic/135-uh-1c-medevac-huey-wip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Dziekuje bardzo za linka - tego nie widzialem. Waham sie miedzy Italeri, ktorego jakosc juz znam (i do ktorego sa blachy), a tym HobbyBoss'em - i chyba sklaniam sie ku Italeri. Pomijajac fakt, ze Italeri z blachami kosztuje tyle samo co HobbyBoss. Pozdrawiam Krzysztof PS. Zgodnie z konwencja genewska, pojazd oznaczony znakiem czerwonego krzyza nie moze byc uzbrojony. Nie do konca jestem przekonany, czy Amerykanie w ten sposob te konwencje lamali. Poza tym dochodzi kwestia prostej kalkulacji masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Kret69 - według jak widać szczegółowego porównania z tej strony: http://www.scale-rotors.com/content/italeri-uh-1b-vs-hobby-boss-uh-1b lepiej wypada model Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi