Binabik Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Witam. Jestem tu nowy i mam pytanie i jednocześnie prośbę o rade. Chodzi mi minowiecie o to w czym mieszacie farby, czym je odmierzacie(chodzi mi o mieszanie kolorów np. olejne Humbrola), itd. Z góry dzięki za pomoc. Hej Cytuj
Marcin_C Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Ja odmierzam słomkami od napojów z KFC i McDonalds'a do zakrętki od napoju, takiej z płaskim dnem. Proporcje na oko, ale Humbrole pod aerograf, mniej więcej 50:50. Mieszam a następnie wlewam do pojemniczka aerografowego i maluję. Tyle z mojej strony. P.S. do rozcieńczania używam orginalnego humbrolowskiego rozcieńczalnika do emalii. Pozdrawiam. Cytuj
gulus Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Wszystko zależy od ilości potrzebnej farby - w małych ilościach mieszam w opakowaniach po tabletkach. W takich przypadkach odmierzam ilościami spływających kropel z wykałaczki. Co do duuuużych ilości garb, to odmierzam plastikową zakraplaczką bezpośrednio do zbiornika aerografu. Cytuj
Majek Napisano 24 Września 2006 Napisano 24 Września 2006 Ten temat byl juz tu walkowany. W tym dziale. Poprzegladaj tematy, a pewnie znajdziesz wiele odpowiedzi na nurtujace Cie pytania. Ot, chociazby tutaj: viewtopic.php?p=11293#11293 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi