Binabik Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Witam. Jestem tu nowy i mam pytanie i jednocześnie prośbę o rade. Chodzi mi minowiecie o to w czym mieszacie farby, czym je odmierzacie(chodzi mi o mieszanie kolorów np. olejne Humbrola), itd. Z góry dzięki za pomoc. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Ja odmierzam słomkami od napojów z KFC i McDonalds'a do zakrętki od napoju, takiej z płaskim dnem. Proporcje na oko, ale Humbrole pod aerograf, mniej więcej 50:50. Mieszam a następnie wlewam do pojemniczka aerografowego i maluję. Tyle z mojej strony. P.S. do rozcieńczania używam orginalnego humbrolowskiego rozcieńczalnika do emalii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Wszystko zależy od ilości potrzebnej farby - w małych ilościach mieszam w opakowaniach po tabletkach. W takich przypadkach odmierzam ilościami spływających kropel z wykałaczki. Co do duuuużych ilości garb, to odmierzam plastikową zakraplaczką bezpośrednio do zbiornika aerografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 24 Września 2006 Share Napisano 24 Września 2006 Ten temat byl juz tu walkowany. W tym dziale. Poprzegladaj tematy, a pewnie znajdziesz wiele odpowiedzi na nurtujace Cie pytania. Ot, chociazby tutaj: viewtopic.php?p=11293#11293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi