m1013 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Musze sprawdzić czy forma jeszcze dycha Znaczy sam robiłeś? W ostateczności zostaje jeszcze zakup pary kół Ultracasta, właśnie znalazłem: http://www.ultracast.ca/products/135/012/default.htm, ale to kolejne 7,20 euro... Cytuj
m1013 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Aha, jeszcze jedno pytanie: jak były spawane do pancerza ogniwa gąsienic? Z kłami prowadzącymi (zębami czy jak tam to się zwie...) czy je obcinali? Bo szczególnie na wieży wyglądają na tak blisko pancerza, jakby bez kłów właśnie... Cytuj
bigmodel Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Nie, skopiowałem sobie koło jezdne ze starego Cromwella z Accurate Armour, odlałem i później sam robiłem zapasowe koło. Wtedy kiedy robiłem swego Cromwella nie było jeszcze tych kół z Ultracast a. Ciekawe ile jest tych kół w zestawie Ultracast ?. Odnośnie gąsienic na wieży. Były przyspawane za zęby prowadzące gąsienice. Najprawdopodobniej częściowo zęby prowadzące mogły być ścinane i przyspawane do pancerza. Pozdrawiam Jacek Cytuj
m1013 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Ciekawe ile jest tych kół w zestawie Ultracast ?. Całe dwie sztuki... Najprawdopodobniej częściowo zęby prowadzące mogły być ścinane i przyspawane do pancerza.No właśnie, o ile na przedniej części wanny i wieży wyglądają na spawane z zębami, to jednak na bokach wieży wydaje mi się, że mają ścięte zęby... Cytuj
bigmodel Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Jeszcze jedno. Good friend zwrócił mi uwage na jedną rzecz. Ugięcie zawieszenie tego Cromwella. Dodatkowe gąsienice troszkę ważą. Na zdjęciach widać że zawieszenie jest mocno ugięte, a górny bieg gąsienicy idzie prawie w pionie. Pozdrawiam Jacek Cytuj
m1013 Napisano 1 Lutego 2009 Autor Napisano 1 Lutego 2009 Słuszna uwaga, szczególnie z przodu Cromwell mocno "siedzi", popracuję nad tym, dzięki. Cytuj
m1013 Napisano 18 Lutego 2009 Autor Napisano 18 Lutego 2009 Trochę czasu minęło, ale o czas właśnie ostatnio jakoś trudno... Ale prace nad wnętrzem odrobinę drgnęły. Dotarła też przeróbka na kadłub F z Accurate Armour. Przedział silnikowy jako tako poskładany, przedział załogi otrzymał poprawione grodzie wraz z ceownikami. Będą jeszcze nity. W wieży też trochę zaczęło się dziać, ale musiałem ją rozmontować, co po sklejeniu Tamiya Extra Thin Cement nie jest takie łatwe... Z Ultracasta dotarło też trochę gratów. Koła zapasowe: hełmy RAC: i załoga: Cytuj
m1013 Napisano 1 Lutego 2010 Autor Napisano 1 Lutego 2010 Szara rzeczywistość zwyciężyła, więc nie miałem wiele czasu przez ostatni rok dla modeli. Ale cokolwiek się działo. Dorzucam więc ślamazarny postęp prac przy Cromwellu: pojawiły się pierwsze ogniwa na wieży i deck F w sumie gotowy: zawieszenie zostało obniżone: we wnętrzu wieży zadziało się też niewiele, doszły śruby i trochę okablowania: Teraz czeka mnie walka z pokrywami silnika (Accurate Armour), postanowiłem, że najpierw dokończę go jednak z zewnątrz, wnętrze zostawię sobie na bardzo trudny deser... Mam nadzieję, że teraz trochę przyspieszę, bo w takim tempie to może skończę go za 10 lat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi