misiek14pl Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Witam, mam pytanie dotyczące autobusu marki solaris. Byłem dzis na pokazie solarisów i na wszystkich kołach byl taki plastik (to zielone) poco on jest ? : Cytuj
ITALERITRUCK Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Nie jestem pewien ale myślę że to jest takie urządzenie co sprawdza czy sie nie odkręcają nakrętki Cytuj
Szakal85 Napisano 1 Lutego 2009 Napisano 1 Lutego 2009 Byłem kiedyś w zajezdni w MPK w Olsztynie i gość nam mówił ale nie pamiętam. Tam wszystkie nakrętki miały takie zielone nakładki. Podajże właśnie dzięki temu łatwiej monitorować czy nakrętki się nie luzują. Cytuj
misiek14pl Napisano 2 Lutego 2009 Autor Napisano 2 Lutego 2009 ITALERITRUCK, Szakal85 Dzięki wam za odpowiedz !! Cytuj
woocasch Napisano 2 Lutego 2009 Napisano 2 Lutego 2009 Witam, Jeżeli chodzi wam o coś takiego jak na tym zdjęciu: http://www.tir.org.pl/galeria/pages/PA100031_JPG.htm To nakłada się to na nakrętki tak żeby wszystkie "dziubki" skierowane były w jedną stronę i jeżeli coś się poluzuje to będzie automatycznie widoczne. Drugim zastosowaniem jest sprawdzanie czy koła się nie grzeją, wg. producenta w takim przypadku ten "dziubek" odkształca się i sygnalizuje, że coś jest nie tak jak powinno być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi