Andreya Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Witajcie ponownie Przedstawiam model o.p. klasy SeaWolf w skali 1/350 "wydany" przez firmę Bronco. Model z małą ilością części i prosty w budowie (tak jak następne mdele o.p. tego producenta - Kilo i Song). Po otwarciu pudła mamy dwie połówki kadłuba , ramkę z częściami zabudowy zewnętrznej (kiosk , stery , śruby itp) , uproszczoną podstawkę , kalkomanię i instrukcję składania. Na pierwszy rzut oka odlewki przyzwoite (bez braków czy nadlewek) - ciekawe jak będzie to wszystko pasowało do siebie ale dopiero przy montażu będzie można sprawdzić. Kiepsko wygląda w ramce układ napędu (uproszczony) ale w osłonie tunelowej może będzie "zamaskowany" i nie będzie tak raził swoją prostotą. Model malowany jest w typowych barwach dla współczesnych amerykańskich o.p. (ogólnikowo to ciemna góra i rudy dół ) Myślę , że mimo to model SeaWolfa będzie kolejną ozdobą każej kolekcji podwodniaków . Budowniczym życzę przyjemnych prac stoczniowych przy tym modelu (mój czeka w kolejce). Pozdrawiam wszystkich - Andreya Przyjemna grafika na pudle ale w środku pustawo. Zestaw z pudła po rozłożeniu i zbliżenie na ramkę z częściami do zabudowy. Instrukcja montażu i schemat malowania okrętu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 dzięki za in-boxa - cały czas zastanawiam się nad tym modelem mając na względzie, że Dragon już lata całe obiecuje swojego Sea Wolfa... jak tak dalej pójdzie to się skuszę na Bronco Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Też się zastanawiałem nad tym Seawolfem. Model Dragona jest już zapowiadany chyba z 8 lat i nic. Nie wiem jak jest z merytoryką modelu Bronco, bo słyszałem różne opinie na ten temat - chyba coś jest nie do końca tak z kształtem kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Również się przymierzam do zakupu, hmm.. chyba będzie cała flota.... ... ps - czy model jest "duży" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Oryginał 107 m, czyli model powinien mieć koło 30 cm. Trochę mniejszy od typu Los Angeles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi