hanadam Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 (edytowane) Ostatnio na necie pokazało się dużo modeli z Arii w 1/48. Są to dość stare modele (chyba koniec lat 70-tych) , mają dośc mało części... ale za to mają przyzwoite ceny (ok30-40PLN) i bardzo ładne fakturki powierzchni. Nabyłem ostatnio kilka i prezentuję pierwszy , który zrobiłem: Ki-100 czyli Ki-63 Hien ("Tony") z silnikiem gwiazdowym. Samolot zrobiony "z pudła" malowany od spodu Alcladem Aluminium, od góry ModelMasterem JA Green... po czym skrobany do metalu. Niestety mój aparat odmawia robienia przyzwoitych zdjęć i szumi na potęgę... myślę, ze stało się coś z matrycą :( (A że kiedyś robił ciut lepsze fotki to widać choćby po moich zeszłorocznych galeriach) Generalnie modelik polecam poczatkującym w tej skali ... może się skuszą w perspektywie Projektu Pacyfik ;) Edytowane 10 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Jego ekscelencja Biskup jest pod wrażeniem pięknych odprysków. Jaką metodą zostały zrobione?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Metodą podpatrzoną na tym forum: cały samolot pomalowany metalizerem... po wyschnięciu popryskany wodą i posypany solą... potem góra pomalowana zielonym... i zeskrobanie soli tudzież zielonej farby tu i ówdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Bardzo ładnie i realistycznie zrobiony model Gratuluję! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Jestem pod wrażeniem Twojego modelu. Super wykonanie, stuprocentowy realizm. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Można by prosić o jakieś zbliżenia, bo chciałbym go sobie dokładniej pooglądać (sam mam w najbliższych planach "39-tkę" tyle, że mniejszej skali i z zestawu Fine Molds'a), a kliknięcie na zdjęcie niestety prowadzi donikąd (tzn. prowadzi na stronę fotosika, a ta akurat mnie nie interesuje ). Obicia wyglądają fajnie, ale obawiam się, że trochę przesadziłeś z ilością, bo maszyna kpt. Yasuhide Baby nie była aż tak "obdarta" z farby: Ale sam efekt wyszedł jak najbardziej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 No niestety była to moja pierwsza próba z solą - rozypywała się ona po modelu lekko chaotycznie... a i przy ścieraniu oprócz tego co było posolone starło się troszkę farby w innych miejscach (grr... kilka plamek niebezpiecznie zbliżyło się do plastiku ) A jeśli chodzi o moje wykonanie modelu to tez pozostawia wiele do zyczenia...i trochę się wstydzę pokazywać większe fotki... ale może tak będzie łatwiej: http://hanadam.fotosik.pl/albumy/585529.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Piękny japoniec. Jest na czym oko zawiesić, po ostatnich koszmarkach jakie pojawiły się w galeri ten model podbudował mnie. Te odrapania i odłaząca farba to cały urok japońców. Gratulacje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi