Jakub W. Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 To ja też dołączam się do konkursu. Postaram się zrobić niewielką dioramkę przedstawiającą okupowaną Francję roku 1941. Znajdować się na niej będzie Opel Blitz i kilku siedzących w nim Hansów na jakiejś miejskiej drodze. Model całkiem z pudła, malowany będzie całkowicie pędzlem. Mam nadzieję że się wyrobię w miesiąc. Niestety nie jestem zorientowany w dywizjach stacjonujących tam, więc będę potrzebował wsparcia znawców. Z góry dzięki za jakieś zdjęcia lub strony. Inbox: Opel Blitz: Figurki: Bruk i murek: Trochę też już skrobnąłem przy modelu: Na razie to chyba będzie wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 A tarcze zegarów nie były przypadkiem czarne z białymi cyferkami ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Jak Francja to zrób lepiej jakąś scenkę z 'Allo 'Allo! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Jak Francja to zrób lepiej jakąś scenkę z 'Allo 'Allo! Pozdrawiam! Porucznika Grubera który goni swoim małym czołgiem tych Hansów Ja też dołączę z Niemcem, przesyłka w drodze Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Ja też dołączę z Niemcem, przesyłka w drodze peter to będzie coś "dużego" ?? Ale nie opuścisz na zawsze współczesnych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 93mati 200 poszły a w sumie nic, jeden model i 3 zestawy figsów. Od razu mówię że nie stałem sie SD.KFZ.ocholikiem Współczesne są prze II wojennymi ale tak sie stało z resztą wytłumaczę w warsztacie bo nie chce mi się później dwa razy pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 A tarcze zegarów nie były przypadkiem czarne z białymi cyferkami ? Już poprawione. Porucznika Grubera który goni swoim małym czołgiem tych Hansów Mr. Green Na "mały czołg" raczej już mi nie starczy funduszy... ale może zrobię jakąś tabliczkę reklamującą caffe a Rene . C.d: Kanapa została ostatecznie wykoczona: Podwozie: Silnik (przyznaję nie postarałem się przy szlifowaniu ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Prace jakoś idą do przodu... Podwozie już wycieniowane, poobijane i polakierowane, jeszcze tylko doczepić koła i będę mógł już "brudzingować" Kierowca już czeka w środku, a kabina w trakcie prac... fotki: Figurka: Niestety nogi z zestawu miniartu się nie mieściły, więc musiałem użyć nóg z "figurek" dołączonych do ciężarówki. Figurka wpasowana w kabinę: Stan aktualny: No i ciężarówka spasowana na sucho (obok sd.kfz który aktualnie jest też montowany. No i to tyle na dziś. C.D. mam nadzieję N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Mały zastój w pracach ? Zdarza się, i tak pokibicuję z chęcią . P.S. w ostatnim konkursie robiłeś Sturer Emila chyba. Co z nim teraz? Bo dawnymi czasy często odwiedzałem tamten warsztat, a to chyba z rok minął od przerwania prac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Nauka... główny winowajca zastoju w pracy. P.S. w ostatnim konkursie robiłeś Sturer Emila chyba. Co z nim teraz? Bo dawnymi czasy często odwiedzałem tamten warsztat, a to chyba z rok minął od przerwania prac Sturer ma się dobrze Jest już dla niego podstawka ale niestety nie skończona (brakuję trochę zieleni). Jak tylko ją skończę to pokaże go w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Sturer ma się dobrze Jest już dla niego podstawka ale niestety nie skończona (brakuję trochę zieleni). Jak tylko ją skończę to pokaże go w galerii. No to czekam . Powodzenia z Opelkiem:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 13 Marca 2009 Autor Share Napisano 13 Marca 2009 Dzięki za wsparcie Póki co ,brnę co sił dalej... Kabina już sklejona, tylko trzeba ją jeszcze trochę poprawić m.in. poszpachlować. Podwozie już całkowicie skończone, (pobrudzone będzie na samym końcu) Niestety producenci Italerki się nie przyłożyli i sam musiałem zadbać o słoje w drewnie. Na sucho: Na dziś tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Odnoszę wrażenie, że ta moja relacja skończy się na 2 stronach... Panowie których mam zamiar postawić obok tracka (złożeni na sucho): Kabina wycieniowana etc. etc. A tu cały modelik: Jeszcze tylko zabawa z paką oraz brudzenie i modelik będzie gotowy Teraz jeszcze podstawka oraz figurasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Genialnie model jest zarombiscie pociemniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Genialnie model jest zarombiscie pociemniony Mr. Green Heh, dzięki Figura szeregowca już pomalowana i wycieniowana (niestety na spodniach mi się trochę obtarała farba :( ) Pomalowana I wycieniowana Jeszcze się z nią będę trochę bawić bo wygląda jakby walczył na froncie wschodnim, a nie jakby był na patrolu w spokjnej francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi