Karl Franz Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 Model zbudowany dawno posiadający pewne błędy , na pewno brak anten , z jednej mańki gąsienica ma za dużo ogniw. No w każdym razie potraktowałem go jako trening i pomalowałem od nowa i pierwszy raz w tej skali próbowałem brudzenia pojazdu. Cytuj
Mierzu Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 Osobiście kamuflaż zimowy położyłbym metodą na lakier do włosów, aby uzyskać prześwity farby bazowej. No i postarałbym się o troszkę lepsze zdjęcia. Jeżeli chodzi o ubłocenie ( mogę wypowiedzieć się tylko o tym z przodu, bo zdjęcia boków stuga są za ciemne) to wygląda ono naturalnie. A w ogóle to jaka to skala, producent? Cytuj
Karl Franz Napisano 10 Lutego 2009 Autor Napisano 10 Lutego 2009 (edytowane) DRAGON 1/35 "Georg Bose" Edytowane 10 Lutego 2009 przez Gość Cytuj
Gościu Napisano 10 Lutego 2009 Napisano 10 Lutego 2009 a to przepraszam, są tak podetalowane obydwa, że różnicy prawie nie ma, a zasugerowałem sie Twoimi wcześniejszymi modelami w 72. Cytuj
adam juszczak Napisano 11 Lutego 2009 Napisano 11 Lutego 2009 Nie wiem czy właz w tej pozycji by się utrzumał,według dokumentacji jest za bardzo na "sztorc" Cytuj
przemek298 Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Osobiście kamuflaż zimowy położyłbym metodą na lakier do włosów, aby uzyskać prześwity farby bazowej. No i postarałbym się o troszkę lepsze zdjęcia. Jeżeli chodzi o ubłocenie ( mogę wypowiedzieć się tylko o tym z przodu, bo zdjęcia boków stuga są za ciemne) to wygląda ono naturalnie. A w ogóle to jaka to skala, producent? Co to znaczy metodą na lakier do włosów??? Jak ją mam wykonać??? Z góry dzięki. Cytuj
jachud3 Napisano 2 Marca 2009 Napisano 2 Marca 2009 Nakładasz na model letnie kamo, psikasz całość lakierem do włosów i czekasz, aż wszystko wyschnie. Malujesz całość białym. Potem w miejscach, gdzie chcesz mieć prześwit, wilgotnym pędzelkiem 'malujesz' model wodą. Lakier wraz z białą farba odejdzie, zostawiając piękny prześwit ;) Na moim KT wygląda to tak: viewtopic.php?p=194349#194349 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi