Karl Franz Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Model zbudowany dawno posiadający pewne błędy , na pewno brak anten , z jednej mańki gąsienica ma za dużo ogniw. No w każdym razie potraktowałem go jako trening i pomalowałem od nowa i pierwszy raz w tej skali próbowałem brudzenia pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Osobiście kamuflaż zimowy położyłbym metodą na lakier do włosów, aby uzyskać prześwity farby bazowej. No i postarałbym się o troszkę lepsze zdjęcia. Jeżeli chodzi o ubłocenie ( mogę wypowiedzieć się tylko o tym z przodu, bo zdjęcia boków stuga są za ciemne) to wygląda ono naturalnie. A w ogóle to jaka to skala, producent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 To jest siedem dwójka, a błotko fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Franz Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 (edytowane) DRAGON 1/35 "Georg Bose" Edytowane 10 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 a to przepraszam, są tak podetalowane obydwa, że różnicy prawie nie ma, a zasugerowałem sie Twoimi wcześniejszymi modelami w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karl Franz Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Nie wiem czy właz w tej pozycji by się utrzumał,według dokumentacji jest za bardzo na "sztorc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Osobiście kamuflaż zimowy położyłbym metodą na lakier do włosów, aby uzyskać prześwity farby bazowej. No i postarałbym się o troszkę lepsze zdjęcia. Jeżeli chodzi o ubłocenie ( mogę wypowiedzieć się tylko o tym z przodu, bo zdjęcia boków stuga są za ciemne) to wygląda ono naturalnie. A w ogóle to jaka to skala, producent? Co to znaczy metodą na lakier do włosów??? Jak ją mam wykonać??? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Nakładasz na model letnie kamo, psikasz całość lakierem do włosów i czekasz, aż wszystko wyschnie. Malujesz całość białym. Potem w miejscach, gdzie chcesz mieć prześwit, wilgotnym pędzelkiem 'malujesz' model wodą. Lakier wraz z białą farba odejdzie, zostawiając piękny prześwit ;) Na moim KT wygląda to tak: viewtopic.php?p=194349#194349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi