Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie

Jako że rozpoczynam budowę swojego kolejnego modelu.Postanowiłem zrobić relację z budowy.

Model planuje skończyć do MTM bo chciał bym go tam zaprezętować

Pojazd na którym będę się wzorował :

Ci%C4%99%C5%BCar%C3%B3wka-Pekaes.jpg

źródło: www.wagaciezka.com

A tu model, który będzie bazą pod mojego żółtka

volvo.jpg

P.S Wielkie dzieki truckman za zrobienie kalk na model.

Napisano

No to powodzenia życzę Zajmuje miejsce w pierwszym rzędzie Relacje na pewno będę śledził bacznie Tak więc pozostało czekać na pierwsze fotki z budowy

Pozdrawiam.

Napisano
Właśnie dobra pytanie - prosto z pudła, czy inwencja twórcza?
Napewno okabluje ramę, zmienie zawieszenie z tyłu na poduchy, zrobie okrągły zbiornik i planuje jeszcze zmienić piasty na volvo-skie. A co z tego wyjdzie to zobaczymy .

Z jakiego materiału najlepiej wykonać zbiornik

Napisano (edytowane)

i ja też kolego robie volvo z pekaesu tylko nowe

A zna ktoś takie przysłowie

Zółty jak słonceczarny jak pies to zapierdziela pekaes

Edytowane przez Gość
Napisano
Zółty jak pies czarny jak słonce to zapierdziela pekaes

A to nie było czasem żółty jak słońce czarny jak pies to zapierdziela pekaes bo to twoje trochę bez sensu

Napisano

No to fajnie Co do zbiornika - myślę, że dobra będzie rurka pcv o odpowiedniej średnicy, a boki z polistyrenu, lub czegoś podobnego. Całość ładnie oszlifować, wykończyć, opaski można wykonać z cieniutkiej blachy i tym podobne kombinacje

Napisano

A nie lepiej byłoby kupić zbiornik z jakiegoś amerykańca i go lekko przerobić?.

Pozdrawiam

Napisano

okrągły zbiornik może dałoby radę zrobić z jakiejś większej strzykawki..?

Napisano
Zółty jak słonceczarny jak pies to zapierdziela pekaes

Ja słyszałem: "Żółty jak słońce, wściekły jak pies. Co to? To zapierdala PEKAES"
Napisano

Co do zbiorników myślę że z jakiegoś amerykańca da rade wsadzić .A jak nie to na pewno w jakimś sklepie budowlanym coś znajdziesz

P.S. Co do tych rymowanek Ja znam jeszcze takie coś :

"Czy jest ciepło,czy jest deszcz ,zpier**** PEKAES

Można takie ''rymowanki'' w nieskończoność układać

Pozdrawiam.

Napisano
A dlaczego okrągły? Te Volvo ma okrągłę zbiorniki?
Bo te volva miały okrągły zbiornik.
Napisano

Witam!

Szykuje się kolejny niezły model, biorę krzesełko i patrzę!

PS: Okrągły zbiornik jest w akcesoriach do trucków i wydaje mi się że świetnie pasuje do Volvo.

Napisano

Ok rozumiem nie jestem znawcą volvo, a co do zbiornika odezwij się może coś znajdę w złomie

Napisano
Okrągły zbiornik jest w akcesoriach do trucków i wydaje mi się że świetnie pasuje do Volv
Raczej nie
Napisano
Okrągły zbiornik jest w akcesoriach do trucków i wydaje mi się że świetnie pasuje do Volv
Raczej nie

Raczej tak ale ....

Italeri%20720.jpg

Zielon w rogu on ma 18 mm średnicy - mało jak na taki bak do euro camiona. To jes raczej zbiornik na ropę do chłodni - standard z italeri nie ma czegoś takiego, a to właśnie tak wygląda.

Napisano (edytowane)

Doszedłem do wniosku że zbionik zrobię z polistyrenu boki z 1mm a ściane z 0.25mm.

Wczoraj wziołem się od roboty skleiłem silnik, dzisiaj mam w planach go pomalować. Malował będę spreyem więc dokleiłem cały osprzet do niego żeby nie mieć później problemu z doklejeniem a po wyschnieciu spreju pomaluje filry itp. pędzelkiem

A ty fota gotowego do malowania.

silnik-%281%29.jpg

W ramie powklejałem poprzeczki i przerobiłem zawieszenie z resorów na poduchy Myślałem że bedzie to łatwiejsze a siedziłem przy tym 3 godziny A wygąda to tak:

zawiecha-2.jpg

zawiecha-3.jpg

zAWICHA-1.jpg

Edytowane przez Gość