Mihu' Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam Serdecznie Jako że rozpoczynam budowę swojego kolejnego modelu.Postanowiłem zrobić relację z budowy. Model planuje skończyć do MTM bo chciał bym go tam zaprezętować Pojazd na którym będę się wzorował : źródło: www.wagaciezka.com A tu model, który będzie bazą pod mojego żółtka P.S Wielkie dzieki truckman za zrobienie kalk na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No to powodzenia życzę Zajmuje miejsce w pierwszym rzędzie Relacje na pewno będę śledził bacznie Tak więc pozostało czekać na pierwsze fotki z budowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Model będzie waloryzowany czy tylko malowanie PEKAES? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Ja też sie przyłączam życzę ci powodzenia przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Właśnie dobra pytanie - prosto z pudła, czy inwencja twórcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Właśnie dobra pytanie - prosto z pudła, czy inwencja twórcza? Edit: proszę o usunięcie postu - coś mi się powaliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No jak bym nie mógł kibicować. Myślę że te kalki będą git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu' Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Właśnie dobra pytanie - prosto z pudła, czy inwencja twórcza? Napewno okabluje ramę, zmienie zawieszenie z tyłu na poduchy, zrobie okrągły zbiornik i planuje jeszcze zmienić piasty na volvo-skie. A co z tego wyjdzie to zobaczymy . Z jakiego materiału najlepiej wykonać zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) i ja też kolego robie volvo z pekaesu tylko nowe A zna ktoś takie przysłowie Zółty jak słonceczarny jak pies to zapierdziela pekaes Edytowane 16 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Zółty jak pies czarny jak słonce to zapierdziela pekaes A to nie było czasem żółty jak słońce czarny jak pies to zapierdziela pekaes bo to twoje trochę bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Wiem pomyliło mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No to fajnie Co do zbiornika - myślę, że dobra będzie rurka pcv o odpowiedniej średnicy, a boki z polistyrenu, lub czegoś podobnego. Całość ładnie oszlifować, wykończyć, opaski można wykonać z cieniutkiej blachy i tym podobne kombinacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 A nie lepiej byłoby kupić zbiornik z jakiegoś amerykańca i go lekko przerobić?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba J. Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 okrągły zbiornik może dałoby radę zrobić z jakiejś większej strzykawki..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Zółty jak słonceczarny jak pies to zapierdziela pekaes Ja słyszałem: "Żółty jak słońce, wściekły jak pies. Co to? To zapierdala PEKAES" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Co do zbiorników myślę że z jakiegoś amerykańca da rade wsadzić .A jak nie to na pewno w jakimś sklepie budowlanym coś znajdziesz P.S. Co do tych rymowanek Ja znam jeszcze takie coś : "Czy jest ciepło,czy jest deszcz ,zpier**** PEKAES Można takie ''rymowanki'' w nieskończoność układać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 A dlaczego okrągły? Te Volvo ma okrągłę zbiorniki? Tu może coś co Ci pomoże: http://www.zbiorniki.biz/search.php?traits=1204810825,1201698708,1201698701&lang=pol&counter=all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu' Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 A dlaczego okrągły? Te Volvo ma okrągłę zbiorniki?Bo te volva miały okrągły zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Witam! Szykuje się kolejny niezły model, biorę krzesełko i patrzę! PS: Okrągły zbiornik jest w akcesoriach do trucków i wydaje mi się że świetnie pasuje do Volvo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Ok rozumiem nie jestem znawcą volvo, a co do zbiornika odezwij się może coś znajdę w złomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Okrągły zbiornik jest w akcesoriach do trucków i wydaje mi się że świetnie pasuje do Volv Raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Okrągły zbiornik jest w akcesoriach do trucków i wydaje mi się że świetnie pasuje do Volv Raczej nie Raczej tak ale .... Zielon w rogu on ma 18 mm średnicy - mało jak na taki bak do euro camiona. To jes raczej zbiornik na ropę do chłodni - standard z italeri nie ma czegoś takiego, a to właśnie tak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 I ja kolego dołącze do zółtków tylko z nowym fh będzie nas 2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu' Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 (edytowane) Doszedłem do wniosku że zbionik zrobię z polistyrenu boki z 1mm a ściane z 0.25mm. Wczoraj wziołem się od roboty skleiłem silnik, dzisiaj mam w planach go pomalować. Malował będę spreyem więc dokleiłem cały osprzet do niego żeby nie mieć później problemu z doklejeniem a po wyschnieciu spreju pomaluje filry itp. pędzelkiem A ty fota gotowego do malowania. W ramie powklejałem poprzeczki i przerobiłem zawieszenie z resorów na poduchy Myślałem że bedzie to łatwiejsze a siedziłem przy tym 3 godziny A wygąda to tak: Edytowane 18 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 No ładnie sobie poczynasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi