Polak92 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Producent to Italeri, skala oczywiście 1:72. Zbudowany daaaawno, malowany teraz. Lufa to produkty Armo, a z waloryzacji jest jescze granatnik, który sam zrobiłem z igły od strzykawek. Wiem, że lufki trochę za małe, ale juz nie będe zmieniał. Z innych minusów to musze jeszcze malowanie poprawić i dorobić lufę karabinu na wieży. A największym moim problemem jest wykoananie napisów... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 O_0 jakie kolorki? Mógłbyś nieco przybliżyć i rozszerzyć temat, bo pierwszy raz sie spotykam z "mamuską" w takim malowaniu(kolorystyka) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Jesli chodzi o farbkę to użyłem Vallejo Model Color nr.072 tym kolorkiem zrobiłem plamy, a podkład to ta sam tylko ze rojasniona farba. Robie dokłądanie ten egzemplarz (dokładnie tylko w malowaniu ale co tam ). A malowanie jest z 1940 roku z Europy, czyli pojazd wchodził w skład BEF. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Żeby niebyło, że nic nie robię. Podmalowałem detale, łopate i to drugie "coś" wycieniowałem wstępnie olejami, gaski pomalowałem przyciemnionym Burnt Umber Vallejo. No to chyba wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 3 Października 2009 Autor Share Napisano 3 Października 2009 Mały postęp. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Doszły kalki ( połączenie Italeri i Dragona) numery trochę za duże , ale cóż innych nie miałem. Nazwa czołgu też nie taka jak planowałem. Na wszystko oczywiście położyłem sidolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Ale krawędzie tych plam to mają w sobie wewnętrzne fuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Panzer4...a dokładniej o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Ale krawędzie tych plam to mają w sobie wewnętrzne fuj. NO wewnętrzne fuj, jak możesz tego nie rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 No tak teraz mnie olśniło, dzięki Cloner16...nie ma to jak barwne przenośnie na modelarskim forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 No tak teraz mnie olśniło, dzięki Cloner16...nie ma to jak barwne przenośnie na modelarskim forum. To od tego działu Barwy Forum! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Wewnętrzne fuj polega na tym, że zewnętrzne krawędzie są poszarpane i pociapane dość niechlujnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Wewnętrzne fuj polega na tym, że zewnętrzne krawędzie są poszarpane i pociapane dość niechlujnie. A co myślisz o wewnętrznych krawędziach? Fakt krawędzie są bardzo kiepsko zrobione , musisz to jakoś poprawić, niestety nie mam pojęcia jak . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Dokładnie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Fakt krawędzie są bardzo kiepsko zrobione , musisz to jakoś poprawić, niestety nie mam pojęcia jak . Wiem idealne nie są, a w powiększeniu to wygląda...no tak jak widzicie, ale to skala 1:72 więc tak naprawdę to tak strasznie nie wygląda. A zaretuszują to filtry które, dobrze rozmywają krawędzie . Reszta watheringu też zrobi swoje. Pozdrawiam P.S. szumy na fotce też dały 'odpowiedni' efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi