rObO87 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Model firmy Revell: O modelu: Kolejny dobry model firmy Revell. Co do spasowania części nie mam zastrzeżeń, gdzieniegdzie nadlewki łatwe do usunięcia. Większość elementów jest wykonanie poprawnie. Pomijam uproszczenia wynikające z metody produkcji modeli w tej skali. Warto w modelu wymienić błotniki, te zestawowe są zdecydowanie za grube. Przeróbka nie jest specjalnie kłopotliwa, szczegóły w wątku warsztatowym. Do tego warto jeszcze dorobić anteny na wieży. Od siebie dodałem plandekę w koszu z tyłu wieży. Model oceniam na 8,5/10 a cenowo na ~25 zł. Wersja pojazdu: wkrótce Użyte farby: kamuflaż: Revell nr 6, 84; Humbrol nr 105 ślady eksploatacji: Humbrol nr 29, 33, 53 + pigment Agma, kolor "błoto" Galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Heh, no jest poprawa w stosunku do pojazdów Bundeswehr 1/72 w twoim wykonaniu. Zróżnicowałeś wreszcie to błotko, pojazd nie jest już cały nim umorusany. Szkoda, że zrobiłeś go w typowym natowskim kamo, ale w sumie to kwestia gustu. Generalnie, kupuj aero i będzie cacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Ładny model, podoba mi sie to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananas24 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Ale głupi ci francuzi, są poza strukturami NATO a malują pojazdy w NATOwski kamuflaż ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Jakby na to nie patrzeć, to nie jest typowy NATOwski kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Inny kolor zielonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Ale podoba się czy nie ten Leclerc? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Rzeczywiście nie komentowałem modelu, sory Ale ty moich nie oceniasz więc jesteśmy kwita :P No dobra, jest bardzo dobry tylko ułożenie plam na przedniej płycie wyglada dziwnie ale to nie Twoja wina, Twoją winą jest to że nie kleisz w 1:35 i nei kupiłeś aero bo modele na tym tracą a nie powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Jak nie buduje 1:35? Buduje i to nie jakies tam modele tylko największe i najlepsze! Revell - Man 6x6, Fuchs, Trumpeter SLT56,HB Leopard 2A4!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Kolekcja RFN w jakiej skali była To miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Robo zapowiada też w 35... ale to od niego zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 ! Revell - Man 6x6, Fuchs, Trumpeter SLT56,HB Leopard 2A4!! Zapomniałeś o Unimog i Wiesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Pisałem z pamięci :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi