skala72 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Na pewno dostaniesz, może jeszcze dzisiaj. Polecam gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Akurat moja małżonka jest w Polsce, może jakby się udało to by mi przywiozła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Doskonała i najlepsza, monografia powstańczego samochodu pancernego Kubuś napisana przez Antoniego Eknera. Na czterdziestu stronach znajdziemy szczegółowe informacje dot. powstania i konstrukcji tego samochodu, które są uzupełnione wieloma rysunkami technicznymi. Autor udowadnia, że Kubuś został wykonany na bazie samochodu ciężarowego Chevrolet 155, a nie jak do tej pory, uważali inni monografiści Kubusia, że był to Chevrolet 157. Autor opisuje również dokładnie akcje, w których brał udział powstańczy samochód pancerny, wzbogacone o wywiady z uczestnikami ataków na Uniwersytet Warszawski ze zgrupowania "Krybar". Książka zawiera wiele archiwalnych zdjęć z okresu PW, zdjęcia powstańców, rysunków i zdjęć Kubusia oraz próbę odtworzenia oryginalnego kamuflażu. Osoby zainteresowane zakupem książki, mogą skontaktować się z autorem, Antonim Eknerem drogą mailową: antoni.ekner@wp.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 skala72 Już się skontaktowałem i pewnie niedługo publikacja wpadnie w moje łapki. Wielkie dzięki za kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi