SobaGibon Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Jaka jest według was najlepsza farba na podwozia? Mi pan w sklepie dal Humbrola 65 i mówił, że sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Tylko, ze podwozia malowane sa na rozne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Wiem wiem ale taka np. na amerykańskie maszyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Sprecyzuj co rozumiesz przez podwozie, chodzi o golenie czy o wnęki i Jakiej konkretnej maszyny. Tak nawiasem to pogratulować sprzedawcy w sklepie, który prawdopodobnie nie ma pojęcia o czym mówi. Nie spotkałem się z jasnoniebieskimi wnękami podwozia w samolotach... H65 u mnie ma zastosowanie jako RLM 65 czyli spód bombowców i myśliwców do 1941 Luftwaffe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 (edytowane) Wez no sie wypowiedz bardziej konkretnie... Amerykanskiej maszyny z jakiego okresu? Wszystki wspolczesne odrzutowce zarowno podwozie jaki i wneki maja koloru bialego - "Insignia White" np. Humbrol 130. Humbrol 65 jest jasnoniebieski i jak juz, to bardziej sie nadaje na brzuch samolotow, a i tez nie wszystkich... EDIT: O, wyprzedzil mnie... Edytowane 6 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Koles sie zdziwił jak pytałem o szpachle xD Chodzi o Korsarza "coisair" :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 EDIT: O, wyprzedzil mnie... Luftwaffe czuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 (edytowane) A ze tak sie zapytam, w instrukcji nie jest podany kolor jakim nalezy pomalowac golenie i wneki? Z tego co wiem, w tamtym okresie wneki byly malowane zazwyczaj czyms kolo "Interior Green" FS 34151 (Humbrol 226), natomiast golenie byly w kolorze aluminium. Edytowane 6 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Z tego co wiem, w tamtym okresie wneki byly malowane zazwyczaj czyms kolo "Interior Green" FS 34151 (Humbrol 226), Albo Green Zinc Chromate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Koles sie zdziwił jak pytałem o szpachle To to gosc pojetny, widac... Mnie kiedys rozwalil inny, jak zapytalem w jakims sklepiku o lakier bezbarwny do modeli plastikowych, a gosc dal mi Nitrocellon. To bym se pomalowal model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Do modelarskich najlepiej chlopów z budowy dać :P Już i tak sam zmieszałem kolorki i nawet jest nieżle :] 65 i trche białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 na taki kolor pomalowałeś wnętki od Corsaira?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SobaGibon Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Nie, nie wnęki tylko elemęty i niektóre blachy podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Lepiej to zmyj jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi