Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem z kołami napędowymi. Po prostu są pełne i w całości a powinny być ażurowe. I wiąże się z tym taka sprawa jak najlepiej wyciąć to wnętrze aby koła wyglądały tak jak powinny????

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc:)

Napisano

To akurat najmniejszy problem, na Twoim miejscu skupiłbym się nad poprawnym wykonaniem tego Tygrysa, bo ten model (z resztą w 1:35 też) ma tyle baboli merytorycznych, że szkoda gadać.

Wracając do kół, to jedyne co można zrobić to wiertełkiem 1 mm ponawiercać otwory wzdłuż ramion felgi (?), tak aby te wypełnienie wypadły, potem mini pilniczkiem wyrównać.

Pzdr

Napisano

Czy akurat ta wersja tygrysa miała zimmeritt??? Bo na necie i w paru publikacjach się spotkałem z tym ze posiadała zimmeritt.

Napisano
Czy akurat ta wersja tygrysa miała zimmeritt??? Bo na necie i w paru publikacjach się spotkałem z tym ze posiadała zimmeritt.

Robisz za pewne "F13" ?

Otóż ja do tej pory spotkałem się w kilku publikacjach z planszami barwnymi wg których ten Tygrys nie miał zimmeritu, a to bzdura.

Jak wiadomo, Tygrysy "Gruppen Fehrmann" to składaki z różnych rozbitych czołgów, np. wczesny kadłub + późne zawieszenie. Przypomnę że ta grupa bojowa operowała marzec/kwiecień 45', a więc na długo po zakończeniu produkcji Tygrysów I.

Słynna "F13-tka" walczyła najdłużej, padła w połowie kwietnia 45' i miała szczątkowe ilości zimmeritu i to nie utraconego w czasie swojej walki , a poprzedników z których została złożona.

Tigerf1302.jpg

tigerf1303.jpg

f13-1.jpg

Kolor malowania też Dragon wyciągnął sobie z kapelusza. Tygrys F13 były prowizorycznie pomalowany na zielono, tak żeby ujednolicić kolor.

Niżej foto chyba najlepiej odwzorowanej F13-stki:

ferhmodel.jpg

Pzdr